Prima paginăAnunțurifebruarie 2017 › Prelegere Dan Coma cu tema „Herzog & de Meuron și Peter Markli”
2 februarie 2017 • Evenimente

Prelegere Dan Coma cu tema „Herzog & de Meuron și Peter Markli”

Stimați colegi,

Vă invităm să participați astăzi 02 februarie 2017, ora 18:00, la prelegerea susținută de arh. Dan Coma având ca temă „Herzog & de Meuron și Peter Markli”.

Prezentarea are loc în Sala Frescelor din Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București.

Cu stimă,

02 februarie 2017

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

--------------------------

In luna februarie vom continua Maratonul de Arhitectura Contemporana, cu Herzog & de Meuron si Peter Markli.
Herzog & de Meuron nu mai au nevoie de prezentare. Aproape saptamanal primim vesti noi despre aceasta firma de arhitectura care provoaca cu fiecare noua lucrare. Desi voci critice sunt, si dintre cele mai serioase, nimeni nu poate contesta interesul legitim pe care aceasta arhitectura il starneste.
Mai misterios e Peter Markli, si el din Elvetia, dar o cu totul alta Elvetie. Peter Markli pare mai cuminte, dar in realitate nici el nu este mai putin radical... sa respingi arhitectura scenografica, sa respingi "spectaculosul", sa respingi teatralul si insidiosul inseamna, de fapt, sa fii radical, azi. Societatea Spectacolului, ca sa folosim titlul cartii lui Guy Debord, e servita de Herzog si de Meuron prin principiul placerii, ca sa spunem asa, in timp ce Peter Markli construieste in "cheie eterna", cautand echilibru, proportii, calm si seriozitate. Intr-un fel, cele doua birouri de arhitectura ilustreaza bine cele doua jumatati ale artei de care vorbea Baudelaire: tranzitoriul si efemerul / eternul si imuabilul. Si probabil ca ele sunt simultan prezente in cele mai bune lucrari ale lor.
Va multumesc si va astept.
Dan Coma