Prima paginăAnunțurinoiembrie 2016 › SESIUNE DE INFORMARE CUB, noiembrie 2016
17 noiembrie 2016 • Agenda O.A.R. București

SESIUNE DE INFORMARE CUB, noiembrie 2016

În agenda OAR București, luna noiembrie este dedicată discuțiilor tehnice legate de înființarea Centrului de Urbanism București - CUB - și informării publice cu privire la această inițiativă a OAR, fundamentată în cadrul „Raportului pentru București 2016” (http://www.oar-bucuresti.ro/documente/Raportul-pentru-Bucuresti-2016.pdf).

CUB trebuie să fie o instituție publică autonomă din punct de vedere decizional, situată deasupra intereselor politice și conjuncturale. Misiunea principală a CUB o reprezintă medierea între actorii urbani implicați în dezvoltarea Bucureștiului și administrația publică și, de asemenea, corelarea politicilor publice între palierele administrației centrale și locale.

În acest scop, OAR București a pus la dispoziția membrilor un chestionar online, la adresa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdGBXG1JdnvQDewdWKgJNc2LYiCeA5UET7CeGeB_ycg4MX2Ag/viewform, activ până vineri, 18 noiembrie, un instrument de lucru care informează cu privire la necesitatea și obiectivele CUB și în același timp colectează idei și propuneri ale arhitecților.

Pe de altă parte, reprezentanții OAR București au găzduit vineri, 11 noiembrie, o discuție profesională la care au participat reprezentanții RUR, APUR și ai Facultății de Urbanism din cadrul UAUIM.

Nu în ultimul rând, fiind vorba despre un demers de utilitate publică de importanță majoră, OAR a demarat un dialog cu administrația Capitalei, prin întâlniri cu fiecare dintre formațiunile politice prezente în Consiliul General al Municipiului București.

Vă invităm să urmăriți evoluția demersului CUB, inițiat de OAR, pe canalele noastre de comunicare.

Orice propunere a membrilor OAR este binevenită.