Prima paginăAnunțurioctombrie 2016 › Vernisaj „Trecut pentru Viitor. Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți”
28 octombrie 2016 • Evenimente

Vernisaj „Trecut pentru Viitor. Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți”

Stimați colegi,

Transmitem invitația Asociației Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană de participare la prezentarea rezultatelor proiectului „Trecut pentru Viitor. Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți”.

Evenimentul va avea loc luni 31 octombrie 2016, ora 18:00, la Clubul Țăranului Român - str. Monetăriei nr.3, București.

Cu stimă,

28 octombrie 2016

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

----------------------

Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană vă așteaptă luni, 31 octombrie, ora 18:00 la Clubul Țăranului Român (Strada Monetăriei nr. 3) la evenimentul de prezentare a rezultatelor proiectului "Trecut pentru Viitor. Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți”. 

Sub îndrumarea unei echipe interdisciplinare (arhitecți, etnografi, manageri culturali), studenți la arhitectură, urbanism sau peisagistică din București, Iași și Universitatea Sheffield (Marea Britanie) au realizat 11 propuneri de revitalizare a monumentelor istorice din trei sate din comuna Balta, județul Mehedinți: Balta, Costești și Prejna.  În timpul școlii de vară “Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți” din perioada 25 august – 3 septembrie 2016, studenții au delimitat locul, au făcut cercetare sociologică și de teren, au identificat caracterul local al patrimoniului vernacular, au stabilit semnificația culturală și au evaluat factorii implicați. Apoi, au dezvoltat opțiuni de valorificare a patrimoniului cultural al comunei. Cercetarea realizată în comuna Balta reprezintă un studiu pilot, bazat pe o metodologie aplicabilă, într-o fază viitoare de cercetare și celorlalte comune de pe teritoriul Geoparcului Platoul Mehedinți.

Programul evenimentului:

(Expoziția din București poate fi vizitată la Clubul Țăranului până în data de 14 noiembrie 2016.)

Dacă Geoparcul Platoul Mehedinți și arhitectura tradițională a zonei nu vă spune mare lucru, vă recomandăm aceste fotografii. Atenție! Creează dependență. 

Evenimentul face parte din proiectul Trecut pentru viitor. Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți, realizat de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Vă așteptăm!

Ioana Popa & echipa proiectului Trecut pentru viitor

https://www.facebook.com/arhitecturagpmh