Prima paginăAnunțurioctombrie 2016 › Mesajul domnului arh. Șerban Țigănaș, Președinte OAR, cu prilejul Zilei Mondiale a Arhitecturii - 03 octombrie 2016
3 octombrie 2016 • Evenimente

Mesajul domnului arh. Șerban Țigănaș, Președinte OAR, cu prilejul Zilei Mondiale a Arhitecturii - 03 octombrie 2016

Uniunea Internațională a Arhitecților celebrează în fiecare prima zi de luni din octombrie Ziua mondială a arhitecturii. Anul acesta evenimentul stă sub genericul ’’Design a better world”, proiectează o lume mai bună.

Arhitectura este menită să ofere oamenilor bunăstare atât la nivel personal cât și colectiv. Importanța arhitecturii depinde întotdeauna de situația luată în considerare. Atunci când avem urgență, sărăcie extremă și situații catastrofice, existența adăpostului fiind o condiție a supraviețuirii, arhitectura poate aduce soluții salvatoare. Atunci când societățile se dezvoltă și progresează, arhitectura poate realiza medii care fac viața mai ușoară și mai frumoasă, răsplătind oamenii cu un cadru pentru relații prietenoase.

Este pe deplin adevărat că agenți mult mai puternici decât arhitecții sunt cei care au impactul major asupra habitatelor. Aceasta nu însemnă că asupra arhitecților nu planează responsabilități enorme. Prin proiectele noastre trebuie să contribuim la satisfacerea nevoilor oamenilor pentru acum și pentru viitor, fără a pierde din vedere fenomenele globale din care fiecare dintre noi facem parte.

Ordinul Arhitecților din România transmite, în numele arhitecților care îl formează, angajamentul de a practica profesia în interesul comun al utilizatorilor mediului construit, al comunităților și al omenirii în general, pe această planetă care se arată din ce în ce mai mult finită din punctul de vedere complex al resurselor sale, în legătură cu civilizația umană.

Șerban Țigănaș
Președinte OAR