Prima paginăAnunțuriaugust 2016 › Înscrieri la școala de vară “Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți”
4 august 2016 • Profesional

Înscrieri la școala de vară “Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți”

Stimați membri ai OAR București,

Transmitem alăturat invitația Asociației Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană de a participa la Școala de vară “Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți” - termen limită de înscriere 13 august 2016.

Se pot înscrie studenți din următoarele domenii: arhitectură, urbanism, peisagistică, sociologie, antropologie, istorie, etnografie, istoria artei.

Pentru detalii vă invităm să consultați mesajul organizatorilor.

Cu stimă,

04 august 2016

Cristian Zaharia

---------------------------------

În perioada 25 august – 3 septembrie 2016, Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană organizează școala de vară “Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți”.

Geoparcul Platoul Mehedinți este cunoscut în special datorită patrimoniului natural, însă aici descoperim un patrimoniu cultural impresionant: biserici din secolul XVIII, mărturie a valorilor spirituale ale acestei zone, locuințe tradiționale păstrate ca acum 100 de ani și simboluri populare ce împodobesc prispele și porțile caselor.

În acest context, școala de vară le va oferi participanților oportunitatea de a se implica activ în cercetarea patrimoniului cultural, în ateliere cu privire la modalitățile de protejare și valorificare a monumentelor, dar și în înțelegerea comunităților rurale prin interacțiunile cu localnicii. Având un puternic caracter interdisciplinar, școala de vară este adresată studenților din următoarele domenii: arhitectură, urbanism, peisagistică, sociologie, antropologie, istorie, etnografie, istoria artei.

TEMĂ:

Realizarea unor planuri de revitalizare a monumentelor arhitecturale din Geoparcul Platoul Mehedinți de către echipe multidisciplinare, sub îndrumarea unei echipe interdisciplinare (arhitecți, etnografi, manageri culturali).

ACTIVITĂȚI: 

Studenții sunt invitați să completeze formularul de înscriere,  iar în cazul studenților la facultățile de arhitectura, urbanism și peisagistică, înscrierea va fi finalizată prin trimiterea portofoliului personal pe adresa office@maieuropean.ro. Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 13 august 2016. Candidații selectați vor fi anunți până pe 16 august 2016.

Organizatorii vor asigura cazarea în cadrul școlii, la o pensiune din comuna Ponoarele, unde se vor desfășura și atelierele. Masa se poate servi, contra cost, în cadrul pensiunii. Cheltuielile de transport vor fi decontate în limita a 150 lei/ persoană, pe baza documentelor justificative. Pentru alte întrebări ne puteți scrie pe adresa office@maieuropean.ro.

Școala de vară face parte din proiectul Trecut pentru viitor. Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți, realizat de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.