Prima paginăAnunțuriaprilie 2016 › Concurs Internațional „Master Plan-ul General și Proiectul Conceptual ale Orașului Științei”, Egipt
20 aprilie 2016 • Diverse

Concurs Internațional „Master Plan-ul General și Proiectul Conceptual ale Orașului Științei”, Egipt

Stimați colegi,

Transmitem, în atașament, anunțul Uniunii Internaționale a Arhitecților privind concursul internațional „Master Plan-ul General și Proiectul Conceptual ale Orașului Științei” situat în Orașul 6 octombrie, lângă Cairo, Egipt.

Cu stimă,

20 aprilie 2016

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

Vă transmitem alăturat Comunicatul de presă al Uniunii Internaționale a Arhitecților (UIA) privind Concursul International „Master Plan-ul General și Proiectul Conceptual ale Orașului Științei”, care va fi situat în Orașul 6 Octombrie de lângă Cairo, Egipt. Concursul, într-o singură fază, este organizat de Biblioteca Alexandrina din Egipt și este aprobat de UIA, întrucât se desfășoară conform reglementarilor UNESCO-UIA pentru concursuri internaționale de arhitectură și urbanism.

Scopul viitorului „Oraș al Științei” este diseminarea cunoașterii științifice, promovarea științei pentru dezvoltare și sprijinirea educației și cercetării științifice. Proiectul câștigător va trebui să reprezinte natura evolutivă a științei printr-un campus cu mai multe clădiri, care urmează să fie construite treptat, una câte una.

Obiectivul concursului este obținerea unui master plan și a proiectului unui complex științific pe un sit de aprox. 124 994 m², care va găzdui expoziții științifice interactive, un muzeu, un planetariu, un turn de observație, instituții de cercetare și dezvoltare, ateliere de lucru și un centru de conferințe. Orașul Științei se dorește a fi un reper pentru Orașul 6 Octombrie, simbolizând renașterea studiului științei în Egipt.

Concursul este deschis tuturor arhitecților înregistrați și echipelor multidisciplinare conduse de un arhitect. Taxa de participare (nerambursabilă) este de 100 dolari SUA, iar limba oficială a concursului este engleza.

Mai multe informații referitoare la calendarul, juriul și premiile concursului se găsesc în Comunicatul de presă anexat.

Cu deosebită considerație,

Mariana Ionescu

Consilier Relații Internaționale

Ordinul Arhitecților din România
Strada Arthur Verona, Pictor nr. 19
sector 1, București, 010312
Tel/fax 021 317 26 34, 0728 872 150

www.oar.org.ro

oar.squarespace.com

---------- Forwarded message ----------

From: UIA - Union Internationale des Architectes <uia@uia-architectes.org>

Date: 2016-04-19 12:40 GMT+03:00

Subject: Communiqué: International Competition

To:

 The Bibliotheca Alexandrina in Egypt is launching a single phase, open, international competition for a “Comprehensive Master Plan and Conceptual Design of the Science City,” to be located in 6th  of October City near Cairo.

Attached is the announcement of the competition.

Secrétariat Général

General Secretariat

— — — —

Tel. : +33 1 45 24 36 88

http://www.uia-architectes.org


Fișiere atașate: