Prima paginăAnunțurimartie 2016 › Curs - „Conformarea energetică a clădirilor"
30 martie 2016 • Profesional

Curs - „Conformarea energetică a clădirilor"

O.A.R. București organizează cursul „Conformarea energetică a clădirilor", în cadrul programului de Dezvoltare Profesională Continuă 2016. Cursul va avea loc 8-9 aprilie 2016 (vineri și sâmbătă), între orele 09:00-16:00 în bilbioteca Institutului Național al Patrimoniului, str. Ienăchiță Văcărescu 16, București.

Cursul va fi ținut de ing. Marius Șoflete - absolvent al Facultății de Construcții din cadrul UTCB 2010, masterat în Inginerie Structurală 2012, membru al echipei PRISPA în 2011-2012 și Proiectant Certificat de Case Pasive 2014, specializat în construcții din lemn și proiectare și execuție de case pasive. A realizat în ultimii ani primele case pasive certificate de către PassivHaus Institut Darmstadt, dar și o serie de proiecte experimentale, atât pe partea de structuri cât și pe eficiență energetică - de la case cu baloți de paie la case independente energetic.

Cursul va prezenta noțiuni introductive și mărimi fizice caracteristice, parametri specifici ai materialelor termoizolante și analiză comparativă acestora (inclusiv cost-beneficiu), fizica construcțiilor, transfer de vapori, parametri de confort interior. Vor fi dezvoltate principiile de proiectare și conformare energetică a unei clădiri, analiză comparativă a stratificațiilor specifice pentru construcții, punți termice și compensarea lor, tâmplării – proprietăți și analize comparative, detalii specifie, ventilare și recuperarea de căldură, consum energetic și impactul asupra mediului, date climatice.

Proiectarea termosistemului, conformarea energetică a unei construcții și funcționarea acesteia ca un sistem trebuie privită ca un domeniu de legătură între toate disiplinele împlicate în proiectare – arhitectură, structură, instalații și mai ales beneficiar, iar cursul de față își propune în primul rând să stabiliească un limbaj comun între specialități. 

Cusul se va desfășura în 2 zile:

Cursul se adresează arhitecților și stagiarilor, membri ai O.A.R.

Participarea se face în limita a celor 25 locuri disponibile și prin achitarea taxei de participare de 160 lei. Înscrierile se fac la secretariatul filialei București a O.A.R. din str. Academiei 18-20 în timpul programului de lucru cu publicul.

30 martie 2016
arh. Raluca Munteanu
Vicepreședinte O.A.R. București

-- 
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Sf. Constantin nr.32, sector 1
010219 București, România

Punct de lucru
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014 București, România

tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail:oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro