Prima paginăAnunțurifebruarie 2016 › PRIMELE 6 PUZ-URI DIN CADRUL PIDU AU FOST APROBATE MARȚI, 26 IANUARIE, DE CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI
1 februarie 2016

PRIMELE 6 PUZ-URI DIN CADRUL PIDU AU FOST APROBATE MARȚI, 26 IANUARIE, DE CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Vă reamintim că PIDU reprezintă o strategie pentru dezvoltarea integrată a orașului, deja votată, pe care OAR București o susține. PIDU nu poate fi însă în același timp un proiect de execuție.

Pe de altă parte, sensul oricărei documentații PUZ este de a reglementa urbanistic și nu de a formaliza soluții, comunicate prin diverse simulări de imagine, precum cele oferite spațiului media.
Conform misiunii sale, OAR este dator să se implice în problemele de substanță care privesc politicile publice ale orașului, prin propria opinie profesională.

Din aceste motive, vă reamintim că OAR București a solicitat PMB, prin două adrese oficiale, ca înainte de aprobarea celor 6 PUZ-uri să aibă loc o prezentare publică a conținutului tehnic al proiectelor de urbanism, în prezența Primarului și a membrilor Consiliului General. Acest lucru nu s-a întâmplat.

http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-20754215-fotogalerie-consiliul-general-municipiului-bucuresti-aprobat-transformarea-zona-pietonala-unei-parti-din-bulevardul-unirii-reamenajarea-parcului-izvor-parcaje-subterane-piata-constitutiei-sala-palatul.htm

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Sf. Constantin nr.32, sector 1
010219 București, România

Punct de lucru
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014 București, România

tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro