Prima paginăAnunțurioctombrie 2015 › Ultimul curs din programul pilot de pregătire profesională - ”Pentru o arhitectură a interesului public în România” - susținut de dr. arh. Lorin Niculae
29 octombrie 2015

Ultimul curs din programul pilot de pregătire profesională - ”Pentru o arhitectură a interesului public în România” - susținut de dr. arh. Lorin Niculae

Stimați colegi,

Vineri 6 noiembrie va avea loc ultimul curs din programul pilot de
pregătire profesională - ”Pentru o arhitectură a interesului public în
România” - susținut de dr. arh. Lorin Niculae. Cursul se va ține în sala de conferințe a TIAB, str. Pictor Verona nr. 17, învecinată cu Casa Mincu.
Cursul începe la ora 9:00. Înscrieri se fac, în limita locurilor
disponibile (maxim 20 de participanți) la secretariatul Filialei București a O.A.R. în programul de lucru cu publicul. Taxa de participare este de 80 lei.

Din tematica cursului (abstractul atașat):

Arhitectura este o disciplină care produce schimbare socială prin ea
însăși, iar atunci când este practicată în sistem participativ poate genera evoluția socială spre solidaritate și incluziune socială. Așa cum, pentru persoanele defavorizate care nu își permit un avocat, există instituția avocatului din oficiu, așa cum pentru oricine care suferă există un medic care îi poate alina suferința, tot astfel, pentru cei care nu pot lucra cu un arhitect, trebuie să existe arhitecți care să poată aduce valoare adăugată mediului construit existent, adesea precar, insalubru și ilegal în care trăiesc mase largi de oameni.
Un client nu elaborează o comandă, ci arhitectul, împreună cu clientul și toți cei interesați elaborează o temă de proiectare, care nu reprezintă altceva decât consensul asupra variabilei focale a proiectului, așa cum vom detalia în cadrul cursului. Consensul sinergic al tuturor părților reprezintă garanția suprapunerii interesului public peste binele comun, iar arhitectura devine disciplina care garantează reflectarea acestuia la nivel spațial și tectonic.

De aceea, consider că este de datoria generației actuale de arhitecți să
creeze arhitectura interesului public, o arhitectură care își redobândește întâietatea în domeniul modelării spațiului prin importanța rolului asumat, acela de a garanta și crește libertatea, echitatea și solidaritatea sociale.

Vă așteptăm la sediul Filialei București a O.A.R. din str. Academiei nr.18-20 pentru înscriere și plata taxei de participare de luni până joi între orele 09:00-16:30 și vineri între orele 09:00-14:00.

29 octombrie 2015

arh. Raluca Munteanu
Vicepreședinte O.A.R. București

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Sf. Constantin nr.32, sector 1
010219 București, România

Punct de lucru
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014 București, România

tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro


Fișiere atașate: