Prima paginăAnunțuriaugust 2015 › Vecini de bloc în grădină - eveniment în cadrul Anualei de Arhitectură București, ediția 2015
10 august 2015

Vecini de bloc în grădină - eveniment în cadrul Anualei de Arhitectură București, ediția 2015

Vă invităm să participați la ”Vecini de bloc în grădină”, eveniment care va avea loc miercuri 12 august 2015, ora 18:00 pe Șoseaua Giurgiului 164, în grădina din fața blocului 3, București.

Întâlnirea face parte din evenimentele incluse în Anuala de Arhitectură București, ediția 2015 având ca temă ”Construind comunitatea” și a fost selecționat prin apelul public de proiecte organizat de filială.

Vă așteptăm,

10 august 2015

Cristian Zaharia

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Sf. Constantin nr.32, sector 1
010219 București, România

Punct de lucru
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014 București, România

tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

În București există zone protejate*. Înseamnă oare că restul orașului e „neprotejat”? Cine și cum are grijă, „protejează”, zonele în care locuiesc majoritatea cetățenilor?

Cetățenii nu se simt reprezentați și sprijiniți de administrație, privind cum calitatea mediului și a locuirii se degradează zilnic: îndesirea clădirilor pe parcele retrocedate, regulamente de construire nerespectate, distrugerea spațiilor verzi și nu în ultimul rând lipsa de informare și consultare a cetățenilor cu privire la viitorul locului în care trăiesc.

Vă invităm miercuri 12 august, ora 18:00 pe Șoseaua Giurgiului 164, în grădina din fața blocului 3, unde vecinii se întâlnesc pentru a-și „proteja” dreptul la o locuire de calitate.

Cum poate fi administrată o zonă aflată între sectoarele 4 și 5, care își dispută în tribunal limita administrativă, fără a informa și consulta cetățenii și fără o analiza a coerenței urbanistice a locului? Cum pot fi integrate noile construcții care au diminuat spațiul verde și care depășesc regulamentul zonei (înălțime, mod de așezare pe teren etc)? Cum se pot rezolva în mod durabil problemele curente de întreținere ale clădirilor cu resurse foarte reduse - reparații la învelitori, geamuri, termoizolare, trotuare etc.

Pe 12 august va fi o primă întâlnire, care nu-și propune să găsească răspuns la toate întrebările, ci să deschidă aceste subiecte, iar prin discuții și implicare să găsim primii pași pentru „protejarea” locului în care locuim. Pe 19 august este programată o a doua întâlnire.

(*zonele istorice cu valoare culturală sunt declarate prin lege „protejate”)