Prima paginăAnunțurimai 2014 › Asociația Rhabillage - Deschiderea D3SIGN box, str. Emanoil Porumbaru, nr.13
28 mai 2014

Asociația Rhabillage - Deschiderea D3SIGN box, str. Emanoil Porumbaru, nr.13

Stimate colege,
Stimați colegi,

Transmitem alăturat anunțul Asociației Rhabillage privind deschiderea D3SIGN box, din str. Emanoil Porumbaru, nr.13.

Cu stimă,

28 mai 2014

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, București, România
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Cu ocazia Noptii Albe a Galeriilor din acest an, Asociatia Rhabillage a deschis portile D3SIGN box, din str. Emanoil Porumbaru, nr. 13 pentru a lansa o noua provocare comunitatii bucurestene:

Dupa un razboi mondial, 50 de ani de comunism si un boom economic la inceputul secolului 21, cum se prezinta astazi capitala Romaniei, in contextul socio-urban actual? Inca mai este Bucuresti micul Paris? Este Bucurestiul un oras cu o identitate proprie? Inca exista o relatie stransa intre Bucuresti si Paris? In cazul unui raspuns pozitiv, cum se realizeaza aceasta relatie si prin ce mijloace?

Bucuresti, micul Paris? isi propune sa atraga atentia publicului asupra identitatii capitalei Romaniei, pe baza unei analize comparative la nivel urban, prin intermediul tehnicii fotografice. Scopul proiectului nu este acela de a oferi raspunsuri, ci de a ridica intrebari si de a oferi sprijinul necesar pentru dezbateri la nivel profesional.

**
------------------------------------------------------------
"Proiectul a luat nastere in 2010, ca urmare a valului de initiative comerciale care faceau tot mai des si mai prost trimitere la Bucuresti, ca 'mic Paris', comparatie ramasa de aproape un secol emblematica pentru capitala Romaniei. Au inceput sa apara intrebari si in cele din urma, un raspuns din partea ICR Paris, care mi-a oferit o rezidenta de creatie pentru initierea acestei analize comparative.

Timp de 4 ani, am studiat din punct de vedere urbanistic cele doua capitale si am incercat sa transpun in imagini situatii in oglinda. M-am jucat cu similaritati formale, aparente, tocmai pentru a ajuta privitorul sa se concentreze asupra detaliilor, continutului. Este usor sa relationezi vizual doua orase, dar oare in realitate, chiar sunt ele ’inrudite’, sau in raport de inferioritate/superioritate unul fata de celalalt?”
[arh. Loredana Bruma – initiator si coordonator proiect]

**
------------------------------------------------------------
Pentru Noaptea Alba a Galeriilor, proiectul a luat forma unui parcurs 'initiatic' cuprinzand mai multe opriri:

. La Frontiera, vizitatorii au fost intampinati cu cocktail-uri à la Interbelic Victoria.
. Introducerea in atmosfera a fost realizata de Vlad Eftenie prin intermediul proiectiei de fotografii urbane, din Bucuresti si Paris.
. In prima camera, participantii s-au putut fotografia intr-un decor conceptual, in functie de preferinta, bucurestean, sau parizian.
. Spatiul central a fost dedicat expozitiei de fotografie, Bucuresti si Paris. Ipostaze in oglinda
. Parcursul a fost continuat cu o serie de activitati interactive, o zona fiind dedicata jocurilor copilariei, sotron si escargot si o alta pentru sah si table.
. Concluziile personale au fost marcate pe o mare suprafata alba de desen si in chestionarul de la iesire.

Materialele adunate in cadrul acestui eveniment [desene, fotografii, etc] vor face parte integranta din albumul care va sintetiza intregul documentar si urmatoarele actiuni semnal.

============================================================
Comunicatul de presa si mai multe imagini reprezentative pot fi descarcate de ** aici
(http://rhabillage.us3.list-manage1.com/track/click?u=374e6a549ff9d89731d539420&id=d086fd0977&e=a2f53537e3)53537e3).

Pentru vizionarea expozitiei, va asteptam in continuare la sediul nostru din str. Emanoil Porumbaru, nr. 13 (D3SIGN box). Va rugam sa ne contactati in prealabil:

ASOCIAȚIA RHABILLAGE
0721 451 460 / asociatia@rhabillage.ro