Prima paginăAnunțurimai 2014 › Call for projects Street Delivery Bucuresti 2014
8 mai 2014

Call for projects Street Delivery Bucuresti 2014

Stimate colege,
Stimați colegi,

Transmitem alăturat, din partea organizatorilor, invitația de a participa cu proiecte în cadrul celei de a 9-a ediții a Street Delivery.
Pentru înscrieri accesați
http://www.streetdelivery.ro/?mc_cid=4a8d788921&mc_eid=[UNIQID]

Cu stimă,

8 mai 2014

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, București, România
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Street Delivery este un eveniment-manifest care se întâmplă în fiecare an în București, Timișoara și Iași (curând și în orașul tău!). Street Delivery recuperează spațiul public și redă orașul locuitorilor săi. Street Delivery închide străzile pentru mașini și le deschide pentru oameni, transformând carosabilul într-un spațiu de promenadă mobilat cu idei.

Tema Street Delivery 2014, pe baza căreia așteptăm propunerile voastre de proiecte, e SOCIETATEA MOBILĂ. Ce-i aia „societate mobilă”? E un joc de cuvinte care combină „societatea civilă” cu ideea de mobilitate. Iar când spunem MOBILITATE, ne gândim la două lucruri.

Primul: MIȘCARE URBANĂ. Vrem să descoperim în proiectele voastre moduri prin care ne putem înlesni mișcarea în oraș fără a folosi sistemul auto, care ne ia strada de sub picioare și ne-o vinde înapoi cu prețul petrolului. Ne interesează proiectele care reconsideră mersul pe jos, alergarea, sportul și ce se poate face cu strada eliberată de mașini. Vrem să aflăm ideile voastre legate de transportul în comun, de biciclete, skate-uri, role și alte forme de transport care nu afectează mediul. Nu vrem să-i uităm nici pe cei cu care orașul nu se poartă frumos deloc: mame nevoite să facă slalom cu căruciorul printre mașinile parcate ilegal, bătrâni în baston, bolnavi în cârje sau în scaun cu rotile, semeni cu dizabilități. Cum putem face orașul mai prietenos și pentru ei?

Al doilea: LUMEA DIGITALĂ. Mobilitatea înțeleasă prin prisma device-urilor mobile. Ne gândim mai ales la aplicațiile dezvoltate pentru ele care pot face orașul mai ușor de utilizat, dar și la cum putem scăpa de dependențele acestui Ev Media dominat de gadget-uri, care ne închid privirea în contemplarea tâmpă a unui mic ecran strălucitor.
Categoria proiectului
* Arhitectură, urbanism, design urban și peisagistică
* Societate civilă, ecologie, mediu
* Muzică
* Film
* Activități pentru copii
* Arte vizuale
* Teatru, dans, performance
* Târg

Pentru înscrieri, accesați site-ul www.streetdelivery.ro (http://www.streetdelivery.ro/?mc_cid=4a8d788921&mc_eid=[UNIQID]) .

Street Delivery este un eveniment susținut de Grolsch (http://www.experimentalist.ro/login?mc_cid=4a8d788921&mc_eid=[UNIQID]) și poartă marca Eveniment Responsabil (https://www.facebook.com/EvenimentResponsabil?mc_cid=4a8d788921&mc_eid=[UNIQID]) .