Prima paginăAnunțurimartie 2014 › Buletinul Informativ U.I.A. nr.3/2014
25 martie 2014

Buletinul Informativ U.I.A. nr.3/2014

Stimate colege,
Stimați colegi,

Transmitem, în atașament, Buletinul Informativ U.I.A. nr.3/2014.

Cu stimă,

25 martie 2014

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, București, România
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Va transmitem alaturat Buletinul Informativ UIA Nr. 3/2014, in l. engleza si l. franceza.

Printre subiecte, puteti regasi:

4 Concursuri internationale la Budapesta (anuntate anterior), organizate de Muzeul de Arta din Budapesta si Liget Park, in cadrul Proiectului Liget din Budapesta, avand ca scop construirea a 5 cladiri muzeale in parcul central al orasului, refacerea completa a zonei verzi a parcului si renovarea institutiilor existente.

Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul UIA

http://www.uia-architectes.org/en/s-informer/concours/8440#.UyR7bV7cVmk

sau pe site-ul concursului

http://www.ligetbudapest.org

Reteaua UIA a tinerilor arhitecti si studenti, lansata recent de UIA, este formata din candidatii selectati de Biroul UIA dintre propunerile solicitate tuturor Sectiilor membre UIA. Dintre numeroasele propuneri primite, Biroul UIA a ales 5 tineri arhitecti, care vor forma Comitetul tinerilor arhitecti, precum si 5 studenti, care vor face parte dintr-un Sub-comitet al studentilor arhitecti (cate un delegat pentru fiecare Regiune UIA). Romania a facut 2 nominalizari: arh. Oana Simionescu pentru categoria tinerilor arhitecti si Alexandru Vladovici la categoria studenti, ultima fiind retinuta de UIA ca reprezentant al studentilor Regiunii II UIA in Sub-comitetul studentilor arhitecti. Acestia vor fi invitati la viitoarea sesiune a Consiliului UIA de la Durban (august 2014), pentru a dezvolta o structura menita sa stimuleze si sa imbogateasca schimburile dintre delegatii din diferite tari. Dupa Durban, aceste comitete vor avea la dispozitie un an pentru a defini structura si metodele de lucru ale retelei si a elabora un program de activitati.

Exista si un profil pe Facebook

https://www.facebook.com/pages/Young-Architects-Students/405974536206887

Concurs de idei: Utopia, fericire si vise in spatiul vostru de pe alte meleaguri

UIA anunta un concurs de idei, deschis tuturor arhitectilor, in cadrul Congresului UIA de la Durban (3-7 august 2014). Scopul acestuia este colectarea de idei, vise sau utopii simple, dar originale, care se gasesc "altundeva" si care sunt proiectate "altfel". Participantii isi vor exprima conceptiile despre fericirea impartasita in comun de cetateni, prin intermediul desenelor, fotografiilor sau textelor.

Concursul este deschis arhitectilor afiliati unei Sectii membre UIA. Secretariatul concursului va fi asigurat de Ordinul Arhitectilor din Turcia si de Regiunea II UIA.

Mai multe detalii despre tema, organizatori, conditii de participare si calendar gasiti pe site-ul Regiunii II UIA

http://www.uiaregion2.org/index.php?option=com_content&view=article&id=110&Itemid=60

iar pentru intrebari:

E-mail: utopia@mo.org.tr

Concurs pentru studenti: Ocrotirea sanatatii altundeva (anuntat anterior)

Programul de lucru UIA Sanatate Publica invita studentii arhitecti sa participe la un concurs international de idei pentru proiecte de promovare a sanatatii si bunastarii in zona Intersectiei Warwick din Durban. Inregistrarea este deschisa pana pe 31 martie 2014.

Informatii suplimentare:

http://www.uia2014durban.org/students.htm

Sedinta Comisiei UIA Exercitarea Profesiei, Beirut, 12-14 decembrie 2013

Au participat 20 de membri ai Comisiei din 15 tari. S-au dezbatut urmatoarele subiecte: politica privind stagiul; criterii pentru arhitectura de calitate; acorduri de recunoastere reciproca intre diferite tari si evaluarea experientei profesionale; indrumari privind exercitarea profesiei pe plan mondial; integritatea profesionala si plagiatul; provocarile Modelarii Informationale a Cladirii (Building Information Modelling - BIM).

Comisia va avea un stand in cadrul Congresului UIA de la Durban, in care va prezenta activitatea desfasurata de UIA in intreaga lume, in ultimii trei ani, in domeniul exercitarii profesiei.

Premiul International UIA Spatii Favorabile accesibile tuturor (diseminat anterior), organizat de Programul de lucru UIA Arhitectura pentru toti (Europa), data-limita de transmitere a proiectelor fiind 31 martie 2014.

Mai multe informatii

http://www.uia-architectes.org/en/exercer/nouvelles/8300#.UySCIV7cVmk

Scoala Internationala de vara Basehabitat 2014, pe tema arhitecturii moderne din lut si bambus, va avea loc in Altmünster, Austria, pe 14-28 iulie 2014, inscrierea fiind deschisa pana pe 24 martie 2014. Studentii arhitecti, practicienii si profesorii din intreaga lume interesati de construirea cu lut si bambus se vor intalni cu actori din diferite discipline conexe: mestesugari, ingineri, profesori etc.

Aflati mai multe accesand

http://www.basehabitat.org/workshops/summer-school-2014

Premiul International Velux 2014 (promovat anterior), s-a bucurat de un real succes, inregistrand 2 795 de echipe participante, formate din 5 768 de studenti din 86 de scoli de arhitectura din intreaga lume. Tarile cu cei mai multi participanti au fost: China, Polonia, SUA, Rusia, Canada, Romania, Spania si Ungaria.

Mai multe informatii gasiti pe site-urile

http://iva.velux.com/

http://www.uia-architectes.org/en/s-informer/concours/7970#.UySDV17cVmk

Conferinta Crearea viitorului 2.0, organizata de ARKKI, Scoala finalndeza de arhitectura pentru copii si tineret, care se doreste a deveni o platforma pentru institutii si initiative in acest domeniu din intreaga lume, pentru a evidentia si promova practici si strategii noi si creatoare.

Mai multe detalii

http://www.arkki.net

Inchiriere de standuri in cadrul Targului de Comert UIA Durban

Institutul Arhitectilor din Africa de Sud invita partenerii comerciali sa participe la Targul de Comert UIA 2014, care va avea loc in Centrul de Expozitii din Durban, chiar vizavi de Centrul International de Conferinte din Durban, unde vor avea loc Congresul si expozitiile UIA. Furnizori de servicii, producatori, creatori si distribuitori isi pot prezenta activitatea la Durban, pentru a se pozitiona ca lideri in industria constructiilor, a-si creste profiturile si vizibilitatea, a expune produse si servicii noi unui public larg si influent, a-si extinde reteaua de clienti si relatiile de afaceri si a folosi o retea specializata.

Persoana de contact pentru mai multe informatii si rezervari de spatii:

Catherine Taylor, trade expo

catherinet@turnergroup.co.za

Cu deosebita consideratie,

Mariana Ionescu

Consilier Relatii Internationale

Ordinul Arhitectilor din Romania

str. Arthur Verona, pictor, nr.19, sector 1 Bucuresti
tel/fax: 0213172634, 35
mobil: 0728872150
e-mail: office@oar.org.ro
www.oar.org.ro


Fișiere atașate: