Prima paginăAnunțuriianuarie 2014 › Buletinul Informativ nr.1/2014 al U.I.A.
21 ianuarie 2014

Buletinul Informativ nr.1/2014 al U.I.A.

Stimate colege,
Stimați colegi,

Transmitem, în limba engleză în atașament, Buletinul Informativ nr.1/2014 al Uniunii Internaționale a Arhitecților (U.I.A.)

Cu stimă,

21 ianuarie 2014

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, București, România
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Doamna/Domnule Arhitect,
Va transmitem alaturat, spre informare, Buletinul Informativ nr. 1/2014 al Uniunii Internationale a Arhitectilor (UIA), in l. engleza si l. franceza.

Printre subiecte figureaza:

Lansarea proiectului de extindere a site-ului UIA cu domeniul .archi, care va fi disponibil din aceasta primavara si se va adresa exclusiv arhitectilor si Sectiilor Membre UIA.

a.. Solicitare de candidaturi pentru Medalia de Aur UIA 2014 si Premiile UIA, care vor fi acordate in cadrul Congresului UIA de la Durban. Medalia de Aur UIA este cea mai prestigioasa distinctie oferita unui arhitect de catre confratii sai, selectat dintre nominalizarile transmise de organizatiile profesionale din intreaga lume. Premiul rasplateste valorile UIA: profesionalism, diversitate culturala si independenta, nediscriminare, altruism, impartialitate. Premiile UIA sunt: Premiul Sir Patrick Abercrombie pentru urbanism sau dezvoltare teritoriala, Premiul Auguste Perret pentru tehnologie avansata, inovatie si folosirea de structuri si materiale verzi si eficiente energetic, Premiul Jean Tschumi pentru critica si istoria arhitecturii sau pentru excelenta in educatia de arhitectura, Premiul Sir Robert Matthew pentru imbunatatirea calitatii asezarilor umane si a spatiilor publice si Premiul Vassilis Sgoutas pentru arhitectura ce a contribuit la imbunatatirea conditiilor de viata in asezarile umane din zonele cele mai sarace si pentru solutii inventive de reducere a saraciei extreme.
b.. Acordarea Premiului Presedintelui Consiliului pentru Cladiri Verzi din Africa de Sud arhitectului Eric Noir, Director al Programului de lucru UIA privind arhitectura responsabila in Africa.
c.. Inaugurarea unei noi galerii de arhitectura a Institutului Regal al Arhitectilor Britanici (RIBA) din Londra, cu o retrospectiva a arhitectilor britanici care, prin proiectele lor originale, au contribuit semnificativ la configurarea unei lumi moderne radical diferita.
d.. Noi presedinti ai organizatiilor arhitectilor din Europa, alesi si re-alesi: Joao Santa-Rita, Presedinte al Ordinului Arhitectilor din Portugalia, pentru perioada 2014-2016 si Jordi Ludevid Anglada, reales in functia de Presedinte al Consiliului Superior al Colegiilor Arhitectilor Spanioli, pentru perioada 2014-2017.
e.. Noul Presedinte ACE: arhitectul italian Luciano Lazzari, pentru urmatorii 2 ani. Este, de asemenea, membru al Comitetului Stiintific al Congresului UIA de la Durban.
Cu multumiri si deosebita consideratie,

Mariana Ionescu

Consilier Relatii Internationale

Ordinul Arhitectilor din Romania

str. Arthur Verona, pictor, nr.19, sector 1 Bucuresti
tel/fax: 0213172634, 35
mobil: 0728872150
e-mail: office@oar.org.ro
www.oar.org.ro


Fișiere atașate: