Prima paginăAnunțurioctombrie 2013 › Romania Green Building Council prezinta noi cursuri in cadrul platformei de certificare "Green Building Professional"
28 octombrie 2013

Romania Green Building Council prezinta noi cursuri in cadrul platformei de certificare "Green Building Professional"

Stimate colege,
Stimați colegi,

Transmitem alăturat mesajul Romanian Green Building Council privind organizarea în luna noiembrie 2013 a 3 cursuri privind proiectarea sustenabilă.

Cu stimă,

28 octombrie 2013

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, București, România
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Romania Green Building Council prezinta noi cursuri in cadrul platformei de certificare "Green Building Professional"

Principii Sustenabile de Proiectare Arhitecturala
Bucuresti - 13 Noiembrie 2013

Acest curs are ca tema principiile de proiectare arhitecturala sustenabile. Dintre subiectele avute in vedere mentionam: alegerea locatiei si orientarea cladirii in functie de sursele de lumina si caldura, solutii de iluminare naturala si ventilatie, precum si sfaturi de succes pentru proiecte de constructii durabile.

Cursul va fi sustinut de catre Dl Emilio Miquel. Experiența acestuia în design-ul bioclimatic datează de mai bine de 27 de ani. El a ocupat funcția de Director Tehnic la Desarrollos Tecnicos de la Madera, o companie privată dedicată execuției clădirilor cu structură din lemn. Din anul 1989, el și-a concentrat activitatea înspre design-ul și construcția clădirilor sustenabile, în conformitate cu un concept numit AMBIENTURA, principiu care integrează arhitectura bioclimatică și procesele de inginerie și construcție.

Mai multe detalii!

Aplicati acum si confirmati perezenta la adresa Training@RoGBC.org

Evenimente Urmatoare

Proiectul Deep Green Housing intră în faza de proiectare
Bucuresti -15 Noiembrie 2013

The Romania Green Building Council, campania Living Future Europe , Building the Future, și Stijlgroep organizează o sesiune participativă de informare pentru un proiect rezidențial cu adevărat verde în județul Brașov.

Subiectele discutate sunt:

Introducerea Building the Future - Vama Buzăului și inițiativa Valley21
Ce este Living Building Challenge ?
Scurtă introducere Stijlgroep
Locuințe Valley21 - procesul de proiectare - în ce fază a ajuns proiectul?
Tehnologie sustenabilă pentru Living Building Challenge - o cladire ambițioasă
Concluzii și invitația de a adera la inițiativă

Mai multe detalii!

Aplicati acum si confirmati perezenta la adresa Training@RoGBC.org

Materiale si Resurse Sustenabile,
Bucuresti - 22 Noiembrie 2013

Acest curs va fi prezentat de catre trainerul Dragos Riti, Director Departament de Constructii ERSTE Group Immorent Romania.

Domnul Dragos Riti este un expert in domeniul constructiilor fiind implicat in proiecte sustenabile ce vizeaza aspecte legate de: design, executie, cost si management de proiect. Este unul dintre primii absolventi ai programului de certificare si training "Green Building Professional", initiat de RoGBC si contribuie prin expertiza pe care o detine in dezvoltarea curriculei de cursuri pe tema "Evaluarea si Costul Cladirilor Verzi".

Obiectivele cursului:
Stabilirea unei relatii intre cerintele de sustenabilitate si resursele utilizate in proiectele de constructii.
Intelegerea impactului asupra mediului pe care materialele de constructie le au asupra mediului inconjurator.
Analiza asupra modului de design, utilizare si mentenanta a resurselor pe parcursul ciclului de viata a unei cladiri
Propunerea unei metodologii de evaluare si sugestii pentru imbunatatirea materialelor folosite in constructii, atat in cadrul proiectelor noi cat in cadrul proiectelor de reabilitare
Colaborarea intre experti din diferite domenii de activitate in vederea determinarii rolului fiecarei parti implicate in proiect cu scopul de a reduce impactul negativ asupra mediului inconjurator.
Mai multe detalii!

Aplicati acum si confirmati perezenta la adresa Training@RoGBC.org

Prezentare in platforma RoGBC

Aveti oportunitatea unei sponsorizari personalizate, putand sustine o prezentare in cadrul cursurilor noastre din platforma Green Building Professional (cursul poate fi ales de comun acord).

Pentru detalii va rugam sa contactati echipa RoGBC la adresa training@rogbc.org

Nu uitati de beneficiile statutului de Membru in cadrul RoGBC! Membri Generali beneficiaza de oferte si reduceri semnificative la evenimentele si cursurile oferite iar statutul de Membru Premier va garanteaza participari gratuite in cadrul platformei de certificare si training "Green Building Professional"

Membri Platinum:10 participari Gratuite
Membri Gold: 6 participari Gratuite
Membri Silver: 3 participari Gratui

Pentru obtinerea certificarii "Green Building Professional" este necesara participarea la cel putin zece cursuri dintre care opt sunt obligatorii iar doua pot fi alese dintr-o serie de module optionale. Programul a fost creat special pentru a asigura instruirea in domenii de specialitate diferite avand in vedere ca pentru implementarea cu succes a proiectelor de constructii verzi, colaborarea intre experti din domenii diferite este esentiala. Cursurile vor include o parte teoretica si studii de caz furnizate de experti in domeniu activi atat la nivel national cat si international. Certificarea obtinuta este recunoscuta la nivel international in cadrul retelei World Green Building Council.