Prima paginăAnunțurimai 2013 › Albumul "Geamii. Minarete pe cerul Dobrogei" - câștigător în cadrul Galei "Bun de Tipar 2013"
20 mai 2013

Albumul "Geamii. Minarete pe cerul Dobrogei" - câștigător în cadrul Galei "Bun de Tipar 2013"

Stimate colege,
Stimați colegi,

Vă informăm că albumul "Geamii. Minarete pe cerul Dobrogei" din colecția Igloo patrimoniu a fost desemnat câștigător în cadrul "Galei Bun de Tipar 2013" care s-a desfășurat pe 25 aprilie 2013 în Aula Bibliotecii Naționale.

Cu stimă,

20 mai 2013

arh. Cornelia Burcuș

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, București, România
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Buna ziua,

Ne face placere sa va anuntam ca albumul Geamii. Minarete pe cerul Dobrogei din colectia igloo patrimoniu a fost desemnat castigator in cadrul Galei "Bun de Tipar 2013" la categoria "Cea mai frumoasa carte / carte ilustrata" Evenimentul de decernare a premiilor s-a desfasurat pe 25 aprilie, in Aula Bibliotecii Nationale.

Mai jos gasiti comunicatul de presa si fotografii de la eveniment!

Va multumesc,
Aniela Macarin
PR & Comunicare
www.igloo.ro

Geamii. Minarete pe cerul Dobrogei (Igloo media) - cea mai frumoasă carte ilustrată a anulul 2012

::patrimoniu:geamii:geamii fot net:GEAMII_COPERTA-WEB.jpgJoi, 25 aprilie, au fost desemnați câștigătorii celei de-a doua ediții în cadrul Galei Bun de Tipar din România, la care au concurat cele mai importante edituri românești cu produse editoriale ale anului 2012.

„Bun de Tipar - Gala Industriei de Carte din România" aflată în acest an la cea de-a doua editie își propune să marcheze reușitele anuale ale industriei de carte autohtone și este realizată la inițiativa Headsome Communication și Federația Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și în parteneriat cu GMP PR, Biblioteca Națională a României, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Asociația Română de Relații Publice si Asociația Librarilor din România, CLB.

Desemnată, alături de Temporary yours. 1995-2012 – Dan Perjovshi (Idea Design + Print), “cea mai frumoasa carte ilustrată”, „Geamii. Minarete pe cerul Dobrogei” abordează o zonă a patrimoniului autohton mult prea puțin cercetată și promovată: lăcașurile de cult musulmane.

Albumul adună cele mai interesante, din punct de vedere arhitectural, cultural și istoric, geamii de pe teritoriul României, într-un gest de valorizare a unui patrimoniu mai puțin cunoscut, dar reprezentativ pentru diversitatea culturală și etnică a țării. Publicarea unei cărți despre geamiile românești reprezintă o dorință mai veche a editurii igloo media, dar mai presus de acest lucru, reprezintă un gest necesar, dată fiind lipsa unor publicații românești care să le grupeze și să le acorde statutul cultural pe care îl merită. În plus, transformările majore pe care le suferă în ultima perioadă construcțiile originale ale geamiilor, transformări în urma cărora devin de nerecunoscut, fac necesară surprinderea și fotografierea lor înainte de a fi supuse unor noi procese de „restaurare”. Puține dintre geamiile existente în prezent se află încă în picioare, într-o stare apropiată de cea inițială.
Studiu introductiv: prof. univ. dr. Mihai Maxim
Texte: arh. Cristian Brăcăcescu
Foto: Șerban Bonciocat
Coordonator: Bruno Andreșoiu (Igloo Media)

Albumul a aparut cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National si se gasește în marile librării din țară, sau poate fi comandat pe http://www.igloo.ro/colectii/57/

Despre igloo media

Editura igloo media a fost înființată în 2001. În prezent, este una dintre puținele companii editoriale din România specializate în publicarea cărților de arhitectură, design interior și patrimoniu. Misiunea sa, declarată încă de la început, este ridicarea standardelor culturii vizuale într-o societate care își caută încă reperele în domeniul arhitecturii și al politicilor urbane. În afara revistei lunare Igloo habitat & arhitectură, situată la interferența dintre arhitectură, design, patrimoniu, cultură urbană și artă contemporană, editura mai numără următoarele serii editoriale – igloo patrimoniu, igloo best, igloo pocket, igloo profil, igloo guide, igloo art, igloo boks, Anuala de Arhitectură a Municipiului București și Arhitecturi văzute prin Igloo.

:utile:igloo_media_color.psdDetalii pe: www.igloo.ro / Facebook: https://www.facebook.com/Igloomedia=