Prima paginăAnunțuriaprilie 2013 › Reminder ROCAD 2013
29 aprilie 2013

Reminder ROCAD 2013

Stimate colege,
Stimați colegi,

Vă reamintim hotărârea Colegiului Director al Filialei București a Ordinului Arhitecților din România, în ședința din data de 16 aprilie 2013, de a finanța parțial taxa de participare a 50 de membri ai filialei la cea de a doua ediție a Convenției Române de Arhitectură și Design ROCAD care va avea loc în perioada 15-17 mai 2013 la Palatul Parlamentului.
Ca urmare, din costul total de 43 euro al unui bilet de participare la toate cele 3 zile ale ROCAD filiala va contribui cu câte 100 RON/bilet pentru 50 de membri. Precizăm că participanții care vor beneficia de această reducere au obligația de a achita diferența către organizatori din fonduri proprii. De asemenea, menționăm că sprijinul filialei se acordă membrilor cu cotizația achitată la zi.
Membrii interesați sunt invitați să se înscrie, în cel mai scurt timp, trimițând un e-mail pe adresa filialei - oarbuc@rdsmail.ro - care să conțină numele, numărul TNA și angajamentul că vor suporta din surse proprii diferența până la costul integral al biletului.

Transmitem alăturat newsletter-ul ROCAD.

Cu stimă,

29 aprilie 2013

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

Benedetta Tagliabue ( Spania ): nascuta in Milano, Italia, si-a continuat cariera in Barcelona, Spania. In prezent, este profesor la "Escola Tècnica Superior d'Arquitectura din Barcelona". In 2004 a primit Diploma de Onoare "Doctor of Arts". Benedetta Tagliabue a inceput sa colaboreze cu arhitectul Enric Miralles in 1991, care ulterior i-a devenit si sot, alaturi de care a infiintat Studioul de Arhitectura Miralles-Tagliabue. Impreuna, au construit cladiri reprezentative si spatii publice, precum: Piata Santa Caterina, Parcul Diagonal Mar, Cladirea Parlamentului Scotian, cladirea Consiliului Local din Utrecht si o scoala de muzica din Hamburg. Sub conducerea ei, studioul functioneaza nu numai in scopuri arhitecturale, dar si design, peisagistica, spatii publice, restaurare de cladiri. A primit, alaturi de Miralles, premiul RIBA pentru Cladirea Parlamentului Scotian, in 2001.
Miralles a fost considerat "copilul teribil" al arhitecturii spaniole, iar in 2006, New York Times l-a descris ca un "senzual, ale carui forme curbate impregneaza arhitectura cu un sentiment al placerii pierdute". Intrebata fiind daca, dupa 7 ani de la moartea lui, se mai poate spune acelasi lucru despre biroul lor de arhitectura, Benedetta a raspuns: "Un om poate invata de cele mai multe ori, fiind capabil sa priveasca in spate, in retrospectiva. De exemplu, cand realizam o expozitie, incercam sa profitam de ocazia de a prezenta munca noastra, mai mult decat atunci cand Enric era in viata."
Benedetta este unul dintre arhitectii care nu se axeaza pe o anumita tipologie de cladire. Se ocupa de proiecte care implica spatiul public si idei de peisagistica. "Cladirile si peisagistica sunt cam acelasi lucru, nu te poti ocupa de una, fara sa o iei in considerare si pe cealalta, intotdeauna apar probleme contextuale puternice. Noi nu ne consideram specialisti si nici nu am vrea ca altii sa creada asta despre noi. Nu suntem experti, noi suntem arhitecti; e o diferenta."