Prima paginăAnunțurifebruarie 2013 › Lansarea Trienalei de Arhitectură East Centric, Trans(a)parențe 2013 organizată de Fundația Arhitext Design
12 februarie 2013

Lansarea Trienalei de Arhitectură East Centric, Trans(a)parențe 2013 organizată de Fundația Arhitext Design

Stimate colege,
Stimați colegi,

Transmitem alăturat anunțul privind lansarea Trienalei de Arhitectură East Centric, Trans(a)parențe 2013 organizată de Fundația Arhitext Design.
Evenimentul este dedicat arhitecturii din Europa Centrală și de Est și se va desfășura la București în perioada 18 - 27 octombrie 2013.
În vederea selectării proiectelor care vor fi prezentate în expoziția tematică Trans(a)parențe, Fundația Arhitext Design a lansat un open call de proiecte la adresa http://www.east-centricarch.eu/triennale/open-call/ și pentru un concurs de eseuri la adresa http://www.east-centricarch.eu/triennale/contest/ .
Pentru mai multe detalii vă invităm să consultați materialul alăturat.

Cu stimă,

12 februarie 2013

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcuș

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, București, România
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Open call de proiecte și concurs de eseuri în pregătirea
Trienalei de Arhitectură East Centric

Fundația Arhitext design a lansat oficial Trienala de Arhitectură East Centric, Trans(a)parențe 2013, prin deschiderea a două dintre componentele sale majore: open call-ul de proiecte și concursul de eseuri critice.
Trienala de Arhitectură East Centric, dedicată arhitecturii din Europa Centrală și de Est, organizată în București, în perioada 10-27 Octombrie 2013, prin demersul său critic, promovează și premiază arhitectura și critica de calitate din această zonă. Prin acțiunile pe care le propune (expoziții, conferințe, dezbateri, competiții), Trienala devine locul de întâlnire, dezbatere și reflecție a practicienilor, criticilor, tinerilor și marelui public iubitor de arhitectură.
În vederea selectării proiectelor ce vor fi prezente în Expoziția tematică Trans(a)parențe, Fundația Arhitext design a lansat un open call de proiecte. Acest open call răspunde unei preocupări constante de a identifica cele mai recente exemple de arhitectură de calitate. De asemenea, oferă arhitecților, designerilor, urbaniștilor și peisagiștilor nu numai ocazia de a-și prezenta lucrările într-o nouă expoziție, ci și oportunitatea de a le integra într-un context mai larg al arhitecturii contemporane din regiune și a participa în acest fel și la prima Trienală de arhitectură dedicată Europei Centrale și de Est.
De asemenea, Fundația Arhitext design a lansat și un concurs de eseuri care oferă participanților posibilitatea de a aborda critic fenomenul arhitectural contemporan din țările Europei Centrale și de Est. Prin intermediul eseului, cei interesați au posibilitatea să expună, să detalieze și să argumenteze viziunea proprie referitoare la arhitectura unei țări, mai multor țări sau a întregii regiuni a Europei Centrale și de Est și/sau să prezinte din punct de vedere critic proiecte semnificative construite în secolul 21. Concursul se adresează profesioniștilor și studenților din domeniu, criticilor, teoreticienilor, filosofilor, sociologilor, profesorilor etc., tuturor celor preocupați de domeniul arhitecturii care doresc să prezinte modul în care ei percep arhitectura contemporană a țărilor Europei Centrale și de Est.
Am aprecia foarte mult dacă ați putea transmite mai departe informația, către persoane sau instituții pe care considerați că aceasta i-ar mai putea interesa.

Regulamentul open call-ului îl găsiți la

http://www.arhitext.com/docs/CALL%20FOR%20PROJECTS%20RO.pdf

și la http://www.east-centricarch.eu/triennale/open-call/

Regulamentul concursului de eseuri îl găsiți la
http://arhitext.com/docs/Concurs%20eseuri%20RO.pdf

și la http://www.east-centricarch.eu/triennale/contest/

Organizator: Fundația Arhitext design

Co-organizator:,

Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" București

Sponsor oficial:
Nemetschek Allplan

Parteneri de comunicare:
Arhitext, Arhitectura, Archilovers

Parteneri: Fundația Archaeus

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Arhitekton, Epiteszforum.hu, Arhimania, Arhiforum, Igloo, Zeppelin, Artclue, Architravel.ro, W-A.pl

Pentru detalii puteți contacta departamentul de presă al Trienalei:

arhitext_redactie@b.astral.ro / 031.104.11.78

http://www.east-centricarch.eu/triennale/

http://www.arhitext.com/evenimente/trienala-de-arhitectura-east-centric/

http://www.facebook.com/EastCentricArchitectureTriennale


Fișiere atașate: