Prima paginăAnunțurinoiembrie 2012 › Invitație audiere publica Regionalizarea României - 23 noiembrie 2012 Timișoara
15 noiembrie 2012

Invitație audiere publica Regionalizarea României - 23 noiembrie 2012 Timișoara

Stimate colege,
Stimați colegi,

Sunteți invitați să participați la o dezbatere pe tema regionalizării României care va avea loc pe 23 noiembrie 2012, începând cu ora 18:00, În Timișoara, Sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș.

Pentru mai multe detalii vă invităm să consultați materialul atașat.

Cu stimă,

15 noiembrie 2012

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcuș

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, București, România
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Buna ziua,

Va transmit mai jos invitatia lansata de Academia de Advocacy (o organizatie non - profit, specializata in actiuni de lobby si advocacy) de a participa la o dezabatere pe tema Regionalizarii Romaniei - o audiere publica menita sa identifice oportunitati sau dezavantaje, dar si posibilele implicatii ale schimbarilor administrative.

Dezbaterea va avea loc pe 23 noiembrie la Timisoara, in sala multifunctionala a Consiliului Judetean Timis, incepand cu ora 12.00.

Cu consideratie,

Raluca Stefan, consilier pentru comunicare

---------- Mesaj redirecționat ----------

Bună ziua,

În contextul contemporan al acțiunilor întreprinse la nivel european și, apoi, național, cu privire la tema regionalizării, care prezintă mize și oportunități reale și istorice pentru România, Academia de Advocacy, consideră necesară și oportună declanșarea unui proces real, consecvent și gradual de consultare publică pe tema regionalizării României. Inițiem în acest sens un prim pas, prin punerea în discuție, într-un format riguros, bazat pe argumente, a nevoii de regionalizare.

Astfel, avem deosebita plăcere de a vă invita să vă exprimați opinia dumneavoastră (transmisă în scris, până cel târziu cu 48 de ore înainte de ora începerii evenimentului, la adresa de e-mail regio@advocacy.ro) în cadrul audierii publice “Regionalizarea – De ce?”, audiere ce va avea loc la Timișoara, în data de 23 noiembrie 2012, în sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, începând cu ora 12.00.

Audierea publică este o procedură riguroasă de consultare publica, în cadrul căreia toți cei care doresc să se implice trebuie să își exprime în scris opinia. Opiniile scrise și verbale vor fi colectate, respectiv audiate de către o Comisie de Experți a audierii, care va elabora un raport sinteza. Din această comisie, vor face parte și Excelenta Sa Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Olandei, Juan Castro, director al Agenției de Dezvoltare din Țara Bascilor, Spania, Dorel Șandor, analist politic. Intenția noastră este de a dezbate real acest subiect, pornind de la nevoia de regionalizare și nu de la rațiuni superficiale legate de câte scaune și ce bugete își vor împărți politicienii în diferite variante de regionalizare. Cadrul de dezbatere pe care noi il dorim este prezentat în motivația audierii publice. Tema de dezbatere este stringentă, din punctul nostru de vedere.

Astfel, contăm mult pe opiniile dumneavoastră scrise, privind buna regionalizare a României și susținerea verbală a acestora în cadrul evenimentului, în măsura în care aveți disponibilitate.

Tocmai pentru că subiectul este dificil, dar necesar a fi dezbătut la modul participativ, opinii cheie, de referință, precum cele formulate de membrii organizației dumneavoastră vor asigura un bun start al dezbaterii pe fond a temei și mai ales un solid fundament al etapelor ulterioare de dezbatere.

În măsura în care considerați oportun, vă rugăm sa diseminați mai departe mesajul nostru privind audierea publică, tuturor persoanelor care credeți că pot și își doresc să se implice prin formularea unei opinii scrise raportate la motivație și, eventual, în măsura disponibilității, susținerea verbală în timpul evenimentului, la Timișoara.

Toate materialele aferente audierii publice, inclusiv formularul on-line de înscriere se regăsesc pe site, la www.advocacy.ro. Regăsiți și atașat o parte din material: motivația, agenda evenimentului, regulamentul de desfășurare a audierii publice, precum și procedura.

Cu deosebită considerație,

Mihaela PUREC

Asistent comunicare

Academia de Advocacy

Proiect Partener activ si implicat
mihaela.purec@advocacy.ro
Mobil: + 40722 493 867
+40731 406 183


Fișiere atașate: