Prima paginăAnunțuriiulie 2012 › RoGBC anunță organizarea de cursuri în cadrul programului de "certificare și training sustenabil"
2 iulie 2012

RoGBC anunță organizarea de cursuri în cadrul programului de "certificare și training sustenabil"

Stimate colege,
Stimați colegi,

RoGBC anunță organizarea de cursuri în cadrul programului de "certificare și training sustenabil", program recunoscut de Rețeaua Europeană a Consiliului pentru Clădiri Verzi.
Pentru detalii vă invităm să consultați materialul alăturat.
Precizăm că pentru înscriere și alte detalii sunteți invitați să contactați echipa RoGBC.

Cu stimă.

2 iulie 2012

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcuș

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, București, România
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Contact us:

Cristina Siu

Director of Development & Marketing

+40(0)21 222 00 11
+40(0)21 260 00 51

Programul de "certificare si training sustenabil" recunoscut de catre Reteua Europena a Consiliilor pentru Cladiri Verzi

Avand calitatea de "membru cu drepturi depline" in cadrul Consiliul Mondial pentru Cladiri Verzi / World Green Building Council (WGBC), Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi a creat 10 cursuri, 52 de ore de pregatire profesionala in domeniul cladirilor verzi. Consiliul nostru a oferit structura si mijloacele prin care se pot crea programe similare si altor Consilii pentru Cladiri Verzi pentru ca acesta platforma de training sa fie replicata la nivel mondial. Organizatiile din Olanda, Polonia, Croatia si Turcia au adoptat deja programul si ne asteptam ca si alte tari sa faca acelasi lucru in viitorul apropiat.

La ultima intalnire a Retelei Europene a Consiliilor pentru Cladiri Verzi ce a avut loc la Stuttgart, s-a votat sprijinirea Programului de "Certificare si Training Sustenabil". Ce inseamna acest lucru?... mai multe resurse disponibile pentru dezvoltarea programului iar prezenta sa ca standard European in domeniul educatiei va creste considerabil. In plus, Presedintele Consiliului Roman pentru Cladiri Verzi, Dl Steven Borncamp a fost ales Presedinte al Grupului Educational la nivel European cu un mandat de a dezvolta curricula referitoare la acreditarea programului existent. Pentru a asigura calitatea programului, taxele vor creste in ianuarie 2013. Asadar, persoanele interesate sa se inscrie in cadrul programului de certificare si training "Romania Green Building Professional" sunt incurajate sa se inscrie acum pentru a incepe urmatoarea serie la preturile actuale. NOTA: RoGBC va oferi optiuni de finantare pentru cei afectati negativ de criza economica pentru a asigura celor interesati posibilitatea de a participa la program.

Programul cursurilor pentru perioada imediat urmatoare este:
12 Iulie - Crearea si managementul birourilor mai verzi, seria "Romania Green Building Professional", Bucuresti
Un curs de o zi ce va prezenta informatii despre multiple solutii sustenabile destinate cladirilor de birouri. Va include atat dezvoltarea unui program de birou verde, cat si modalitati de obtinere a unei certificari internationale.
Evenimentul este util persoanelor cu functii de conducere, arhitectilor, designerilor de produse, specialistilor in tehnologie, inginerilor, mediului academic, si altor persoane interesate de a beneficia de avantajele designului eficient din punct de vedere energetic si prietenos cu mediul.
19 Iulie - Crearea si managemntul birourilor mai verzi, Seria "Romania Green Building Professional", Cluj-Napoca
Cursul va avea acceasi structura cu cel organizat in data 12 iulie la Bucuresti.

Locatie: 104, 21 Decembrie 1989 Boulevard, Cluj - Napoca.

20 iulie - Consideratii financiare ale cladirilor verzi, Seria "Romania Green Building Professional", Cluj Napoca
Un workshop de o jumatate de zi destinat investitorilor, evaluatorilor, finantatorilor, facility managers, arhitectilor, inginerilor, managerilor de proiect si altor mandatori, pentru o mai buna intelegere a modalitatilor in care sustenabilitatea afecteaza nivelul de risc si, ulterior valorea, asociata unei cladiri verzi.
Trainerii vor pune in evidenta principalii factori de valoare a unui business pentru diferiti mandatori si vor explica modalitatile in care cladirile sustenabile aduc beneficii in fiecare caz.

Workshop-ul va fi interactiv si va:
Discuta despre certificarile obligatorii si voluntare in domeniul cladirilor verzi.
Analiza cercetarile recente din domeniul evaluarii cladirilor verzi si tendintele pietei.
Examina ratele de ocupare si cuantumul rentei funciare pentru cladiri verzi.
Analiza costurile, riscurile si beneficiile in cazul includerii unei cladiri in cadrul initiativelor sustenabile.
Discuta cerintele legislative si stimulentele sustenabile din partea Guvernului.
Include studii de caz relevante.
Facilita o mai buna colaborare intre dezvoltatorii industriei imobiliare si investitori, evaluatori, facility managers, consultanti imobliari, arhitecti, ingineri, manageri de proiect si alti furnizori de solutii in domeniul proiectelor de constructii verzi.
Locatie: Cladirea Amera Tower, str Baciului nr 2-4. Harta este disponibila aici.

Pentru inregistrare si alte detalii legate de curs, va rugam contactati echipa RoGBC!