Prima paginăAnunțuriiunie 2012 › Reminder - Zeppelin #41: Projektil. Arhitecturi publice in Cehia
20 iunie 2012

Reminder - Zeppelin #41: Projektil. Arhitecturi publice in Cehia

Stimate colege,
Stimați colegi,

Vă reamintim invitația de a participa la Zeppelin #41 având ca temă, Projectil. Arhitecturi publice în Cehia - invitat arh. Petr Lesek (Praga).
Întâlnirea are loc astăzi miercuri 20 iunie 2012.

Cu stimă,

20 iunie 2012

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcuș

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, București, România
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Zeppelin #41: Projektil. Arhitecturi publice in Cehia

Invitat special: arh. Petr Lešek (Praga)

www.projektil.cz

in seara asta, miercuri, la ora 18:30

Aula Magna, Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”

Biblioteci, piete publice, centre culturale, galerii si muzee: sunt probabil cele mai dorite proiecte in portofoliul unui birou de arhitectura. Nu doar pentru ca asigura recunoasterea si mediatizarea valorii sale, ci fiindca, dincolo de profit, de estetica sau palmares, miza este o transformare sociala si politica. In societatile de tranzitie, refacerea spatiilor si cladirilor publice este cu atat mai importanta pentru ca semnaleaza, in egala masura, mult asteptata prosperitate si locul unde renaste democratia, in care se produce schimbul de generatii si unde se nasc cele mai puternice idealuri si viziuni pentru o lume mai buna. Proiectele Projektil pentru spatii publice sunt angajamente estetice si ideologice exemplare, oferind oraselor in care se intampla noi simboluri ale modernitatii. Artistul roman Dan Perjovschi, cunoscut pentru angajamentul socio-politic al operei sale, a colaborat cu Projektil la Biblioteca Tehnica din Praga, inca o dovada a faptului ca arhitectura publica ceha este un model remarcabil.

Smart start: Ikedoo

Ikedoo Institute este o asociatie non-profit ale carei proiecte sunt gandite ca o completare (dar si o alternativa) la pedagogia conventionala.

Procesul pedagogic se bazeaza pe constructie. A construi reprezinta un act uman esential. Nu este vorba doar despre a intelege si crea (propriul) spatiu, a interveni in mediul inconjurator, ci si de a explora, de a experimenta, a invata sa sintetizezi, sa faci alegerile potrivite, sa discuti si sa negociezi. Casa, visul oricarui copil, devine instrument didactic pentru facere, dialog si colaborare, si pentru dobandirea de notiuni intuitive.

Intrarea este libera.

Pagina de facebook a evenimentului: aici.

Organizator: Zeppelin

Cu sprijinul: Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” si a Centrului Ceh

Sponsori: 3M, AGC, Bruynzeel

Parteneri media: Carturesti, Modernism, Hipmag, Arhiforum, RFI.

Contact: Nona Beicu, comunicare@zeppelin-magazine.net, 0730 607 834.