Prima paginăAnunțurinoiembrie 2011 › In atentia arhitectilor stagiari ai O.A.R. Bucuresti - conditii pentru efectuarea stagiului
22 noiembrie 2011

In atentia arhitectilor stagiari ai O.A.R. Bucuresti - conditii pentru efectuarea stagiului

Stimate colege,
Stimati colegi,

Revenim cu precizari privind conditiile obligatorii pe care stagiarii trebuie sa le indeplineasca in vederea recunpoasterii stagiaturii de catre O.A.R. National - organizatorul sesiunilor de atestare a dreptului de semnatura.

Deasemenea va transmitem in atasament Metodologia de stagiu aprobata de Consiliul National in sedinta din 11 mai 2009. Conditiile prezentate in document sunt obligatorii.

Cu stima,
Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus
22 noiembrie 2011

Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Desi in majoritatea covarsitoare a cazurilor se cunosc conditiile de efectuare a stagiului profesional, inca se mai constata, in cazuri izolate, necunoasterea acestor conditii. Avand in vedere ca se apropie o noua sesiune de acordare a dreptului de semnatura, si ca la fiecare sesiune, pe langa cei care au efectuat stagiul corect, mai apar si unele cazuri, din ce in ce mai singulare in ultima vreme, care nu au inteles modalitatile de efectuare a stagiului, imi permit sa va transmit, sub forma de aducere aminte, acest mesaj, in care am sintetizat care sunt cele 3 elemente obligatorii pentru ca stagiul sa poata fi corect efectuat:

1. diploma de arhitect/conductor arhitect

2. angajarea cu contract individual de munca la o firma avand ca obiect principal de activitate proiectarea de arhitectura, sub indrumarea unui arhitect (nu si conductor) cu drept de semnatura obtinut de minimum cinci ani, care trebuie sa fie la randul lui angajat permanent (sunt excluse conventii sau contracte de colaborare incheiate cu indrumatorul) in cadrul aceleiasi firme, sau sa fie de exemplu titularul unui BIA (birou individual de arhitectura) in cazul in care angajatorul este un BIA.

3.inscrierea in OAR ca stagiar.

Va doresc un week-end placut!

Cu stima,
Iulian Tepure
Secretar OAR

Dupa trimiterea in cursul zilei de vineri a mesajului privind conditiile obligatorii pentru efectuarea stagiului, am primit unele reactii care ma fac sa cred ca lucrurile in aceasta directie nu sunt atat de clar intelese pe cat credeam, asa ca mi-a mai scazut optimismul.

Doresc sa fac o corectura absolut necesara asupra mesajului de vineri si anume ca acele trei conditii sunt intr-adevar obligatorii, dar ele nu sunt singurele obligatorii, cum s-ar putea interpreta. Ele sunt o sinteza in raport cu cele mai frecvente si flagrante cazuri de neintelegere a efectuarii stagiului, asa cum acestea au rezultat din dosarele inaintate pe parcursul timpului la Comisia de acordare a dreptului de semnatura.

Evident ca si celelalte conditii vizand, de exemplu conventiile de stagiu, asigurarea indrumarii, actele necesare si altele asemenea, sunt obligatorii si ele sunt stipulate in Metodologia de stagiu votata de Consiliul National al OAR, in sedinta sa din 11 mai 2009, pe care o anexez.

Consider ca aceasta Metodologie ar fi bine sa o mai retransmiteti cu acesata ocazie prin e-mail, tuturor stagiarilor filialei dumneavoastra, dupa cum ea trebuie prezentata fiecarui absolvent de facultate care se prezinta la filiale in vederea informarii asupra inscrierii in Ordin.

Va multumesc pentru atentia acordata acestui subiect.

Cu stima,
Iulian Tepure
Secretar OAR


Fișiere atașate: