Prima paginăAnunțurinoiembrie 2011 › Lansare Bulevardele bucurestene, 25 nov., 18.30, Carturesti
21 noiembrie 2011

Lansare Bulevardele bucurestene, 25 nov., 18.30, Carturesti

Stimate colege,
Stimati colegi,

Va invitam sa participati la lansarea volumului "Buleverdele Bucurestene pana la Primul Razboi Mondial" - autor prof. dr. arh. Nicolae Lascu.
Evenimentul va avea loc vineri 25 noiembrie 2011 ora 18:30, la Lbraria Carturesti - str. Pctor Verona nr. 13, Bucuresti.

Cu srima,

23 noiembrie 2011

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Ordinul Arhitectilor din Romania
str. Pictor Arthur Verona nr.19, sect.1
010312, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-317 26 34, 35, 0728 872 150
e-mail: office.oar@rdslink.ro
www.oar.org.ro
Editura Simetria va invita
vineri, 25 noiembrie 2011, ora 18.30, la
Libraria Carturesti, Café Verona, str. Pictor Verona 13, Bucuresti
cu ocazia lansarii volumului Bulevardele bucurestene pâna la Primul Razboi Mondial de Nicolae Lascu.
Vor prezenta volumul
Alexandru Beldiman, Liviu Ianasi, Adrian Majuru si Andrei Pippidi
Lucrarea trateaza un subiect prea putin cercetat: acela al bulevardelor, componenta esentiala a modernizarii Bucurestiului pâna la Primul Razboi Mondial. Artere complet noi, ale caror intentii, proiecte si realizari efective s-au derulat pe parcursul multor decenii, începând cu Regulamentul Organic, ele exprima poate cel mai bine, prin ele însele si prin consecintele imediate sau de durata, ideile municipalitatii de transformare a orasului si de configurare a spatiului urban modern.
Volumul este structurat în trei parti. Prima parte analizeaza aspectele legate de proiectarea fiecarui bulevard, prezentate în ordine cronologica, precum si a celor legate de regularizarea Dâmbovitei, care a fost însotita de formarea spatiului public al splaiurilor. Partea a doua înscrie bulevardele în functionalitatea complexa a structurii urbane, în formare, a orasului modern; semnaleaza generarea, ca urmare a proiectarii noilor artere, a unor masive restructurari urbane si a amplasamentelor pentru câteva importante cladiri publice; ilustreaza modul de constituire a noului spatiu public. Ultima parte urmareste realizarea bulevardelor si modul de asimilare treptata de catre societatea bucuresteana.

Volumul a aparut cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din România, din Timbrul Arhitecturii.

Nicolae Lascu este arhitect, profesor la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti, Departamentul Istoria & Teoria Arhitecturii si Conservarea Patrimoniului, membru al Comisiei de Istorie a Oraselor din România, vicepresedinte al Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice. Activitatea didactica si interesul de cercetare, materializat prin carti, studii si articole publicate în România si în alte câteva tari, sunt îndreptate spre istoria arhitecturii si a oraselor din România secolelor XIX si XX.