Prima paginăAnunțuriiunie 2011 › Informatii privind Street Delivery 2011 - 10, 11, 12 iunie
10 iunie 2011

Informatii privind Street Delivery 2011 - 10, 11, 12 iunie

Stimate colege,
Stimati colegi,

Transmitem alaturat informatii privind Street Delivery 2011, festival urban de arhitectura si arte care se desfasoara in zilele de 10, 11 si 12 iunie pe strada Arthur Verona - organizatori Ordinul Arhitectilor din Romania si Libraria Carturesti.

Cu stima,

10 iunie 2011

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

1.
Va invitam la a 6-a editie a evenimentului de arhitectura si cultura urbana
Street Delivery organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania si Fundatia
Carturesti.

In acest an va asteptam cu noi expozitii de arhitectura, urbanism, peisaj,
mobilier urban, ateliere creative si activitati sportive pentru copii,
educatie ecologica si civica, piese de teatru, filme, concerte s.a.

Un subiect fierbinte pentru locuitorii Bucurestiului -- diametrala
Buzesti-Berzei-Uranus -- va fi prezent printr-o expozitie de solutii
alternative si o dezbatere publica organizata de OAR duminica, 12 iunie, ora
18.00, Gradina Carturesti Verona; invitati prof. dr. arh. Hanna Derer si
prof. dr. arh. Constantin Enache, moderator arh. Serban Tiganas, presedinte
OAR.

Mai multe detalii despre program la
http://streetdelivery.ro/bucuresti/program/arhitectura-urbanism/

Va asteptam sa parcurgem impreuna traseul cultural pietonal Verona, de la
Carturesti pana la Scoala Centrala, cu oprire la Casa Mincu.

Mirela Duculescu

---------------------------------------------------------------

2.
Newsletter - 09.06.2011
Street Delivery - festival urban de arhitectura si arte
Pe o strada din centru, în Bucuresti si Timisoara, experimentam timp de trei zile pe an un mod inedit de a revendica spatiul public printr-o abordare constienta din punct de vedere urbanistic, arhitectural, civic si artistic.

Street Delivery îsi propune sa transforme strada Arthur Verona într-un traseu cultural pietonal ce va face legatura directa între Gradina Icoanei si Parcul Cismigiu, înlesnind astfel traversarea orasului pe axa Est-Vest. Proiectul este unic în istoria recenta a Bucurestiului prin implicarea masiva a societatii civile în deciziile legate de oras. Scopul nostru imediat este de a convinge autoritatile române sa participe la crearea unei promenade înverzite pentru bucuresteni.

În Timisoara, dupa doar trei editii Street Delivery, Primaria a aprobat transformarea pietonala a strazii Florimund de Mercy, adiacenta Pietei Unirii. În Bucuresti, planul urbanistic zonal a fost validat de autoritati, apoi uitat într-un sertar. Planul prevede plantarea de copaci, pavarea cu piatra cubica a unor portiuni de strada, înlesnirea circulatiei auto în zona strazii Jean Luis Calderon, monumente de for public, parcaje subterane si un pasaj pietonal sub b-dul Magheru, restaurarea istorica a Gradinei Icoanei si a Gradinei Universitarilor, conservarea si revitalizarea a 25 de monumente istorice de-a lungul traseului pietonal, dintre care Scoala Centrala, Blocul ARO, Biserica Anglicana, Casa Universitarilor, Casa Dimitrie Sturdza, Casa Ion Mincu, Hotel Ambasador sunt printre cele mai cunoscute.

Proiectele culturale care se desfasoara pe strada în perioada 10-12 iunie 2011 sunt bazate pe înscrieri deschise tuturor organizatiilor si persoanelor fizice preocupate de oras si de locuitorii sai. Am fost surprinsi sa primim un numar mare de idei de o calitate excelenta - peste 300 în Bucuresti si peste 50 în Timisoara - chestiune pe care o interpretam ca pe un semn de maturizare a societatii civile românesti.

Street Delivery Bucuresti este un eveniment propus si organizat de Fundatia Carturesti si Ordinul Arhitectilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Primariei Municipiului Bucuresti, Primariilor Sectorului 1 si 2 si a comunitatii de pe strada Arthur Verona.

Street Delivery Timisoara este un eveniment propus si organizat de Fundatia Carturesti cu sprijinul Consiliului Local Timisoara, al Casei de Cultura a Municipiului Timisoara, în parteneriat cu Plai, Camarila Culturala si comunitatea de pe strada Florimund de Mercy.

Street Delivery 2011 is supported by Grolsch, proud sponsor of the Experimentalist.
Parteneri media: RFI Romania, Dilema Veche, Igloo Media, Zeppelin, TATAIA, Elevate, Modernism, Veioza Arte, Feeder, Good Food, Metropotam, Think Outside The Box.