Prima paginăAnunțurimai 2011 › Consultare privind adresele de email ale membrilor
25 mai 2011

Consultare privind adresele de email ale membrilor

Stimați colegi,

Întrucât există sesizări din partea Colegiului Director Național (și chiar ale unor membri ai filialei) referitoare la modalitățile comunicării electronice de care dispunem și eficiența lor, revenim cu o seamă de precizări, și anume:

În perioada 2006-2009 toate informațiile privind evenimente, documente ale OAR, anunțuri, etc. se transmiteau tuturor membrilor prin e-mail, pe adresele ce ne-au fost comunicate de către fiecare dintre dumneavoastră.
Întrucât aceasta a însemnat un flux de 7000 până la 21000 de mesaje pe zi (2-6 mesaje trimise la cca 3500 de adrese) au început să apară probleme la livrarea acestor mesaje în special către adrese de la hotmail, gmail și yahoo
Drept urmare începând cu aprilie 2009 toate aceste informații se postează pe pagina web a filialei, fiind astfel accesibile tuturor membrilor.

Am considerat că astfel vom oferi o informație mai explicită și o imagine completă a activității filialei inclusiv în afara ei, printr-o mai largă accesare publică.

Despre această situație ați fost înștiințați în nenumărate rânduri; mulți colegi au recunoscut că dat fiind numărul mare de e-mailuri din partea ordinului, căsuța poștală aglomerându-se exagerat de mult într-o săptămână, au recurs la o soluție ... cel puțin "ciudată" și anume, le-au trecut direct în "spamuri"; ... fără comentariu !!!
Trebuie să recunoaștem totodată că mulți colegi nu accesează zilnic nici pagina filialei și nici căsuța poștală electronică și ca atare nu sunt la curent cu informația.
Mai este de notat că circa 15% din adresele furnizate de membri erau incorecte: adrese desființate, de la foste locuri de muncă sau adrese foarte vechi, de la furnizori de internet care nu mai activează pe piață. Acest lucru semnalează lipsa de interes a unui segment destul de larg de membri în ceea ce privește această metodă de informare. Pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc totuși să fie ținuți la curent și prin intermediul email-ului am decis înființarea unui grup de anunțuri la Google. Cei care doresc se pot abona mergând la adresa http://www.oar-bucuresti.ro/anunturi/abonare/ și vor primi prin email toate anunțurile postate pe site-ul filialei.

Grupul nou înființat răspunde cel mai bine câtorva obiective:
- cei care nu doresc să primească emailuri din partea filialei se vor ține la curent prin consultarea site-ului, ca și până acum;
- cei care doresc să fie ținuți la curent și prin email vor avea această posibilitate, putând în plus să opteze pentru primirea fiecărui mesaj în parte sau primirea tuturor anunțurilor dintr-o zi într-un singur mesaj;
- numărul de abonați ne va da o măsură clară a nivelului de interes în privința informării prin email.

Ca soluție alternativă, Colegiul Director Național s-a oferit să preia el misiunea de a trimite toate e-mailurile tuturor membrilor, cu condiția ca să le transmitem adresele dumneavoastră.

Întrucât Colegiul Director al Filialei a dat acestei oferte un răspuns doar de principiu, am decis să vă consultăm în privința felului în care gestionăm adresele dumneavoastră și să vă cerem acordul de a transmite mai departe numele și adresa dumneavoastră de email.

În acest sens vă transmitem un formular de precizare a opțiunii dumneavoastră.

Am adăugat și o consultare referitoare la transmiterea prin e-mail a informațiilor cu caraceter comercial.

Vă rugăm să ne transmiteți formularul completat până la data de 10 iunie 2011 prin poștă, sau direct la sediul filialei.

Menționăm expres că Filiala București a OAR nu a transmis niciodată, nimănui datele pe care i le-ați încredințat și că diverse comentarii pe această temă aduc prejudicii corectitudinii și imaginii conducerii filialei.

Vă mulțumesc,
prof. dr. arh. Mircea Ochinciuc

24 mai 2011


Fișiere atașate: