Prima paginăAnunțurimai 2011 › Prelegerea sustinuta de arh. Ana Dabija cu tema "Terapie prin expunere: un muzeu dispersat"
11 mai 2011

Prelegerea sustinuta de arh. Ana Dabija cu tema "Terapie prin expunere: un muzeu dispersat"

Stimate colege,
Stimati colegi,

Va invitam sa participati la prelegerea sustinuta de arh. Ana Dabija cu tema "Terapie prin expunere: un muzeu dispersat" care va avea loc joi 12 mai 2011 incepand cu ora 19:00 la Pavilionul Unicredit - Sos. Nicolae Titulescu nr.1 (Piata Victoriei).

Cu stima,

11 mai 2011

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Ana Dabija
Terapie prin expunere: un muzeu dispersat

Prelegere

Joi 12 mai, 2011, 19.00

Ramasitele regimului totalitar sunt prezente atat in straturile profunde ale constiintei colective cat si in mostenirea arhitecturala. Subiectul comunismului apare alienat din cand in cand in discursul public fara a beneficia de o platforma de dezbatere adecvata, si astfel riscand sa ramana o fantoma recurenta. Atat generatiile care au l-au trait cat si cele care i-au urmat se misca intr-un spatiu contemporan neinteles, incercand sa reconstruiasca cu greu o identitate confuza. In acest context apare necesitatea unui muzeu critic care sa decodifice si sa reintegreze aceste ramasite in societate.. Configurarea sa spatiala ar urmari revalorificarea locurilor traumatizate din centrul Bucurestiului, permitand vizitatorilor sa le descopere si sa le aloce semnificatii noi la nivelul orasului prezent si viitor.

Ana Dabija s-a nascut in1985 ,si a absolvit studiile Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", din Bucuresti.

PAVILION UNICREDIT
center for contemporary art & culture

Sos. Nicolae Titulescu 1 (Piata Victoriei)
Bucharest 011131 Romania
T: + 4 031 103 4131
E: pavilion@pavilionmagazine.org
www.pavilionunicredit.ro

Facebook: www.facebook.com/pavilionjournal

---
PAVILION UNICREDIT este un centru pentru arta si cultura contemporana, un spatiu independent work-in-progress, spatiu de productie si cercetare a vizualului, a discursivului si a performativului. Este un spatiu al gandirii critice care promoveaza o întelegere implicata socio-politic a artei si a institutiilor culturale.