Prima paginăAnunțurimartie 2011 › Aparitia numarului 92 al revistei Zeppelin
8 martie 2011

Aparitia numarului 92 al revistei Zeppelin

Stimate colege,
Stimati colegi,

Anuntam aparitia numarului 92 al revistei Zeppelin.
Transmitem alaturat sumarul acestui numar.

Cu stima,

8 martie 2011

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

No: 92

Editorial/ Text: Constantin Goagea

Alberto Campo Baeza: un spatiu public si o locuinta / 3LHD: o conversie deschisa pentru un centru de dans / Enota: o sala de sport / Dosar: Randic-Turato Architects - o gradinita, un muzeu-lapidariu, o extindere manastireasca si o cladire de birouri / Republic of Architects: un imobil de apartamente / mag.MA architetture: amenajarea unui restaurant in context istoric / Dosar: Axa Buzesti-Uranus - interviuri, reactii, contrapropuneri / Suburbia 2.0/ Arhitectura parametrica

Intre catedrale

Foto / Photo: Javier Callejas

Un spatiu public realizat de Alberto Campo Baeza Intre catedrala veche si cea noua a vechiului oras Cadiz, ofera privelistea catre mare si pune In valoare fragmente semnificative de memorie colectiva.

Between Cathedrals

A public space realized by Alberto Campo Baeza between the old and the new cathedrals of old Cadiz faces the sea and emphasizes meaningful pieces of collective memory.

O conversie deschisa

Foto / Photo: Igor Savatovic

O sala de cinema dezafectata din Zagreb devine un centru de dans printr-o serie de modificari structurale si adaptari la conditiile unui lot urban dificil, realizate de tanarul birou croat 3LHD.

An open conversion

A disused cinema theatre in Zagreb is turned into a new dance centre through some major structural modifications and adjustments to the conditions of a difficult urban site, all made by young Croatian 3LHD practice.

Fatade cu geometrie laxa

Foto / Photo: Miran Kambic

Sala de sport Podcetrtek, In Slovenia, este de asemenea o sala pentru evenimente culturale, reprezentand un pol de atractie urbana prin modelarea neconventionala a anvelopantei.

Soft geometry façades

The Municipal Sports Hall in Podcetrtek, Slovenia, is also designed for cultural events and represents a pole of urban attraction due to an unconventional design of its envelope.

Dosar: Randic-Turato Architects

Foto / Photo: Robert Les

O gradinita, un muzeu-lapidariu, o extindere manastireasca si o cladire de birouri sunt patru proiecte unite prin acelasi gest responsabil fata de loc, materiale si tipare de locuire.

Dossier: Randic-Turato Architects

A kindergarten, a lapidarium-museum, an extension for a monastery and an office building are associated via a same responsive gesture towards the plot, the materials and the habitation patterns.

Dosar: Axa Buzesti - Uranus

Foto / Photo: Dragos Lumpan

O bucata din centrul Bucurestiului dispare sub ochii nostri. Un interviu cu autorul proiectului, un articol ce se opune operatiei, alte reactii si contrapropuneri si un fotoreportaj la cald.

Dossier: Buzesti - Uranus Axis

A piece of downtown disappears under our eyes. An interview with the project author, an article that opposes the operation, other reactions and counter-proposals, and a photo album.

Arhitectura parametrica

Ilustratii / Illustrations: PAN Architects

PAN Architects - o samanta din HyperBODY - exploreaza tehnici digitale parametrice si strategii morfogenetice pentru a proiecta si realiza obiecte arhitecturale non-standard si inovative.

Parametric Architecture

PAN Architects - a seed from HyperBODY - explores parametric digital techniques and morphogenetic strategies to design and make innovative non-standard architectural objects.