Prima paginăAnunțurinoiembrie 2010 › Vernisajul expozitiei de fotografie intitulata "Salvarea unui monument istoric de la inceputul secolului XVII"
10 noiembrie 2010

Vernisajul expozitiei de fotografie intitulata "Salvarea unui monument istoric de la inceputul secolului XVII"

Stimate colege,
Stimati colegi,

Va invitam sa participati la vernisajul expozitiei de fotografie intitulata "Salvarea unui monument istoric de la inceputul secolului XVII" care va avea loc vineri 12 noiembrie 2010, ora 17:00 la sediul O.A.R. din str. Pictor Arthur Verona nr. 19, sector 1, Bucuresti.

Cu stima,

10 noiembrie 2010

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

INVITATIE

Fundatia HAR si Ordinul Arhitectilor din România va invita vineri, 12 noiembrie 2010, ora 17.00, la deschiderea expozitiei de fotografie intitulata "Salvarea unui monument istoric de la începutul secolului XVII".

Expozitia încheie proiectul multianual SALVart 2009 - 2010, initiat si coordonat de Fundatia HAR în parteneriat cu Muzeul Judetean Vâlcea "Aurelian Sacerdoteanu" si DACAPO College For Vocational Crafts din Suedia.

Având ca obiect restaurare si relocarea bisericii de lemn Sfântul Nicolae din catunul Carpinisu, satul Anghelesti, comuna Pietrari, judetul Vâlcea, proiectul a fost finantat de Guvernele Islandei, Principatului Lichtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.

Lucrarile de dezasamblare a monumentului, în vederea relocarii si restaurarii lui la Muzeul Satului Vâlcean de la Bujoreni, precum si studierea acestuia au scos la iveala existenta celei mai vechi biserici de lemn atestate din Nordul Olteniei si, probabil, din Tara Româneasca (sfârsitul secolului XVI - începutul secolului XVII).

Cu ocazia deschiderii expozitiei va fi lansat volumul "Restaurarea si stramutarea bisericii de lemn Sfântul Nicolae din Pietrari-Anghelesti" si va fi proiectat un film dedicat proiectului.

Evenimentul va avea loc la sediul Ordinului Arhitectilor din România din strada Pictor Arthur Verona, nr. 19, sector 1, Bucuresti.

Persoane de contact: Alexandru Nancu

Telefon: 0740064265, e-mail: har2000ro@gmail.com.


Fișiere atașate: