Prima paginăAnunțurimai 2010 › Expozitia www.distrugeri.ro
17 mai 2010

Expozitia www.distrugeri.ro

Stimate colege,
Stimati colegi,

Observatorul urban al Uniunii arhitectilor din Romania va invita sa vizitati expozitia www.distrugeri.ro deschida in perioada 12 - 30 mai 2010 la Muzeul Taranului Roman.

Cu stima,

17 mai 2010

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Observatorul Urban al UAR are placerea sa va invite la expozitia WWW.DISTRUGERI.RO ce se desfasoara in perioada 12 - 30 mai la Muzeul Taranului Roman, in porticul dinspre Bd. I. Mihalache si in salile Acvariu si Foaier.
"Patrimoniul construit si natural al Romaniei se afla intr-o stare de permanenta agresiune distructiva. Protejarea, conservarea si punerea in valoare a acestuia risca sa devina notiuni fara acoperire. Cu toate ca exista legi de protejare si, chiar daca exista sanctiuni care sa fie aplicate celor care distrug aceste valori ale mostenirii nationale, chiar daca exista specialisti si cîteva initiative pozitive, constatam ca ritmul distrugerii este mai mare decît cel al protejarii, salvarii sau conservarii."
Raportul Comisiei Prezidentiale pentru Patrimoniul Construit, Siturile Istorice si Naturale, septembrie 2009
Patrimoniul cultural este o realitate care ne priveste pe toti. Expozitia isi propune sa contribuie la constientizarea publicului asupra dramei patrimoniului si sa incurajeze participarea tuturor comunitatilor la identificarea punctelor nevralgice si a cailor de actiune pentru prevenirea pierderilor si pentru salvarea a ce se mai poate salva.
In cadrul expozitiei se prezinta cazurile: Moara lui Assan, Concaul G. Hagi-Theodorachy (Gradistea - Ilfov), Casa Nanu Muscel (Piata Romana 7), Casa Luigi Cazzavillan (Str. Temisana, nr. 4), Casa Willy Prager (Bd. Aviatorilor, nr. 92), Cinema Marconi / Dacia (Calea Grivitei, nr. 137) etc.
Ca o analogie între distrugerea patrimoniului cultural si a celui natural in cadrul expozitiei sunt prezente trunchiuri de ciresi recuperate prin proiectul artistului Virgil Scripcariu, 412X4.
Expozitia promoveaza site-ul www.distrugeri.ro si Cartea Negra. DistrugereSa patrimoniului arhitectural si urbanistic din Romania.

Organizator:Doina Vella
Fotografii: Doina Vella, Adrian Balteanu, Irina Iamandescu, Raluca Mihalache
Co-finantatori: Ordinul Arhitectilor din Romania, Doina Vella.
Parteneri: Observatorul Urban al Uniunii Arhitectilor din Romania, 412x4, Institutul Cultural Roman, IGLOO Media, Forumul Intelectualilor Romani din Italia, Pegoraro Ambient, Hot News, Formula AS, Editura Simetria, Clubul Taranului, Visual Art Studio, Asociatia Pro_Do_Mo.

Secretariat UAR
Catalina Dumitrache
tel/fax: 021/315 60 73