Prima paginăAnunțurifebruarie 2010 › Scoala Banilor Europeni - editia a II -a
4 februarie 2010

Scoala Banilor Europeni - editia a II -a

Stimate colege,
Stimati colegi,

Transmitem invitatia de a participa la SCOALA BANILOR EUROPENI - editia a-II-a care va avea loc in perioada 25 - 26 februarie 2010 la Centrul Regional de Formare Bucuresti - organizator FUNDATIA EUROLINK - House of Europe.
Pentru detalii privind participarea, cei interesati sunt invitati sa transmita intrebari pe adresa eurolink@b.astral.ro.

Cu stima,

4 februarie 2010

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

~ Comunicat de Presa ~

Prin numarul, interesul suscitat si calitatea participantilor de care s-a bucurat editia I a noului format de eveniment de informare, training si consiliere "SCOALA BANILOR EUROPENI" (StructuralFunds.ro), s-a putut constata un deosebit impact al acestui program non-guvernamental din cadrul Incubatorului de Proiecte si Afaceri Europene (lansat in luna februarie 2009) in special asupra managerilor, expertilor si intreprinzatorilor care aspira la realizarea de investitii cu finantare UE sau internationala si, in paralel, la o formare intensiva de management performant, care sa dobandeasca cat mai prompt o certificare internationala pe masura, oferita prin sprijinul Knowledge Management Institute - sucursala Romania (Knomacons.ro).

Drept doar una dintre dovezile graitoare ale succesului repurtat este aceea ca Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM (aippimm.ro) din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a luat decizia, in cadrul parteneriatului deja existent, sa formeze si sa recomande formarea propriilor experti, colaboratori sau beneficiari prin reuniunile si programele specializate coordonate - sub egida Platformei "EU-RO Clearing Funds" - de Fundatia EUROLINK - House of Europe (HouseofEurope.ro), partener de dialog consultativ structurat al Comisiei Europene.

In plus, recenta decizie a Comitetului Inter-Ministerial format de Guvern pentru a simplifica substantial procedurile birocratice si a furniza, de plida, o pre-finantare mai generoasa sectorului IMM reprezinta cadrul unor schimbari mai palpabile pentru imbunatatirea accesului la Fondurile Europene al tuturor tipurilor de beneficiari actuali sau viitori ai acestor forme de sprijin financiar. In completare, conform datelor prezentate in Mesajul Presedintelui AIPPIMM, in curand, se va adauga si oportunitatea accesarii Ajutoarelor de Stat pentru intreprinderile in dificultate in valoare de pana in 500.000 euro care se vor derula sub coordonarea organismului guvernamental mentionat.

Tocmai de aceea, va invitam sa participati la cea de-a II-a editie a evenimentului "Scoala Banilor Europeni", care se va desfasura la sediul Centrului Regional de Formare Bucuresti (CRFB), in perioada 25-26 februarie 2010. Principalele beneficii pentru participanti sunt: sintetizarea principalelor forme curente de sprijin financiar comunitar; formare si certificare internationala profesionala de inalt nivel la indemana managerilor, intreprinzatorilor, consultantilor si trainerilor; evaluarea personalizata a ideilor de investitii prin Laboratorul mobil de analiza si prognoza; stabilirea Foii de Parcurs/rutele de abordat pentru calibrarea oportunitatilor de finantare prin runde de consiliere personalizata pentru beneficiarii actuali, viitori sau potentiali de finantare, la cerere; afiliere la comunitatea de expertiza si schimb de bune practici "Knowledge Management Community" (StructuralFunds.ro).

Institutiile care sprijina proiectul sunt: Centrul Regional de Formare Bucuresti (CRFB) de sub egida ANFP-Guvernul Romaniei, Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM), precum si CRENoS (Centro Ricerche Economiche Nord Sud - Italia). Sponsor Tehnic: Phaeton Gala - PR & Lobby Consulting. Parteneri Media: CalendarEvenimente.ro, Tribuna Economica, NewsChannel.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, Finantare.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, GhiseulBancar.ro, Comunicatii Mobile, ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds".

Asadar, pentru toti cei care se afla in pragul unei schimbari de orientare in cariera profesionala sau care doresc sa descopere posibilitatile care decurg si pentru romani din numeroasele programe cu finantare europeana, adresam invitatia sa consulte mai multe informatii pe siteul www.StructuralFunds.ro sau sa ne trasmita solicitarile lor de detalii suplimentare pe adresa eurolink@b.astral.ro.

Pentru conformitate,

Secretariatul Platformei "EU-RO Clearing Funds"

c/o EUROLINK- House of Europe