Prima paginăAnunțuridecembrie 2009 › Premiul International Velux 2010 - Lumina de Maine
16 decembrie 2009

Premiul International Velux 2010 - Lumina de Maine

Stimate colege,
Stimati colegi,

Transmitem din partea O.A.R. National Comunicatul U.I.A. - limba romana, limba engleza si franceza - referitor la Premiul International Velux pe tema Lumina de Maine.

Precizam ca aceste informatii se adreseaza studentilor arhitecti si de aceea, va rugam sa le transmiteti acestora - copii, angajati ai firmelor dumneavoastra etc.

Cu stima,

16 decembrie 2009

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

Va transmitem mai jos varianta în l. româna a Comunicatului UIA referitor la Premiul International VELUX pe tema Lumina de Mâine, cu rugamintea de a transmite aceste informatii studentilor arhitecti.

Alaturat aveti si variatele în engleza si franceza pe aceeasi tema.

Va multumim anticipat pentru colaborare.

Mariana Ionescu

Consilier Relatii Internationale OAR

COMUNICAT UIA

PREMIUL INTERNATIONAL VELUX 2010: LUMINA DE MÂINE

Compania VELUX lanseaza a patra editie a premiului international bienal destinat studentilor în arhitectura din întreaga lume, organizat în colaborare cu Asociatia Europeana pentru Învatamântul de Arhitectura (AEEA) si Uniunea Internationala a Arhitectilor (UIA).

Prin acest premiu, având ca tema Lumina de mâine, VELUX doreste sa genereze o reflectie si o dezbatere pe tema luminii, pentru a pune în evidenta, în proiecte inovatoare, lumina diurna si iluminatul solar ca surse naturale de iluminat si de energie. Într-o perioada în care industria constructiilor se dovedeste a fi unul dintre cei mai mari consumatori de energie si când reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera se impune în toate domeniile, tema luminii naturale dobândeste o dimensiune speciala, care va fi ilustrata de proiectele participante.

CALENDAR

Data limita de înscriere: 1 februarie 2010

Data limita pentru întrebari on-line: 1 martie 2010

Data limita pentru transmiterea proiectelor: 3 mai 2010

Decernarea oficiala a premiilor: octombrie 2010

PARTICIPARE

Premiul se adreseaza studentilor arhitecti sau echipelor pluridisciplinare de studenti, înscrisi într-o scoala de arhitectura între 2008 si 2010, în colaborare cu un cadru didactic. Înscrierile se fac numai on-line pe site-ul VELUX. Nu exista taxa de înscriere. Proiectele trebuie prezentate în format electronic si încarcate pe site-ul concursului înainte de 3 mai 2010.

PREMII

Fondul total de premii este de 30 000 euro, care va fi repartizat între laureati si profesorii lor. Zece mentiuni onorifice vor fi de asemenea atribuite, precum si un premiu al studentilor, desemnat de studentii însisi.

Toate informatiile se gasesc on-line pe site-ul companiei VELUX:

www.iva.velux.com

Ordinul Arhitectilor din Romania
str. Pictor Arthur Verona nr.19, sect.1
010312, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-317 26 34, 35, 0728 872 150
e-mail: office.oar@rdslink.ro
www.oar.org.ro


Fișiere atașate: