Prima paginăAnunțurinoiembrie 2009 › Comunicat U.I.A. referitor la castigatorii concursului international pentru amenajarea urbana a Pietei Ramses din Cairo, Egipt
2 noiembrie 2009

Comunicat U.I.A. referitor la castigatorii concursului international pentru amenajarea urbana a Pietei Ramses din Cairo, Egipt

Stimate colege,
Stimati colegi,

Transmitem comunicatul U.I.A. privind castigatorul concursului international pentru amenajarea urbana a Pietei Ramses din centrul orasului Cairo lansat in noiembrie 2008.

Pentru detalii va invitam sa consultati materialul alaturat.

Cu stima,

2 noiembrie 2009

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

COMUNICAT UIA

CONCURSURI INTERNATIONALE
AMENAJAREA URBANA A PIETEI RAMSES DIN CAIRO, EGIPT
CÂSTIGATOR: ECHIPA FRANCO-EGIPTEANA CONDUSA DE OMAR EL HOSSEINY

În luna noiembrie 2008, Ministerul egiptean al Afacerilor Culturale a lansat un concurs international de proiecte, într-o singura faza, pentru amenajarea urbana a Pietei Ramses din centrul orasului Cairo. Obiectivul concursului l-a reprezentat restructurarea pietei si a zonei înconjuratoare, pentru a remedia problemele majore din aceasta parte a orasului, îndeosebi în ceea ce priveste circulatia, transportul, poluarea sonora si vizuala si de mediu, precum si identificarea diferitelor spatiilor.

35 de proiecte au fost supuse evaluarii juriului international, prezidat de Abdallah Abdel Aziz si format din: Abdel Mohsen Barada, Sameh El-Alaily, (Egipt), Diana Agrest (SUA), Axel Schultes (Germania), Eliseo Arredondo (Mexic). Soheir Zaki Hawas (Egipt) si Claire Bailly (Franta) au fost membri supleanti, iar Alexandru Beldiman (România) a fost reprezentantul UIA în juriu.

Premiul I a fost atribuit grupului AREP-BECT condus de arhitectul Omar El-Hosseiny. Juriul a apreciat acest proiect care a reusit sa creeze o adevarata piata urbana si a pus în evidenta importanta transportului public. Noile amenajari culturale, zonele de activitati, precum si spatiile verzi creeaza un nou punct de atractie al orasului.

Premiul II a fost atribuit lui Paul Gerard Quilligan (Irlanda), iar Premiul III lui Nimet Aydin (Turcia).

Informatii
ramses@urbanharmony.org
www.urbanharmony.org

Ordinul Arhitectilor din Romania
str. Pictor Arthur Verona nr.19, sect.1
010312, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-317 26 34, 35, 0728 872 150
e-mail: office.oar@rdslink.ro
www.oar.org.ro