Prima paginăAnunțuriseptembrie 2009 › Expozitie de arhitectura japoneza, 2 - 30 octombrie 2009 la Muzeul Taranului Roman
30 septembrie 2009

Expozitie de arhitectura japoneza, 2 - 30 octombrie 2009 la Muzeul Taranului Roman

Stimate colege,
Stimati colegi,

Va invitam sa vizitati expozitia de arhitectura japoneza care va fi deschisa in perioada 2 - 30 octombrie 2009 la Muzeul Taranului Roman, Sala Oaspeti (intrarea din str. Monetariei) si sa participati la vernisajul acesteia care va avea loc vineri 2 octombrie ora 18:00.

De asemenea, va invitam joi 6 octombrie 2009, ora 18:00, in Sala de Consiliu a Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti la prezentarea rezultatelor workshop-ului organizat de Universitate.

Cu stima,

30 septembrie 2009

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

Fragments of the Earth

Expozitie de arhitectura japoneza si workshop

Principalele clisee legate de arhitectura japoneza se refera la obsesia tehnologiei si la discrepanta dintre obiectele de arhitectura rafinate si haosul urban generalizat.

Aceasta expozitie, concentrata pe activitatea unora dintre reprezentantii principali ai arhitecturii japoneze contemporane, demonstreaza cum poti folosi tehnologia in mod creativ, cum sa faci arhitectura pornind de la caracterul si istoria unui loc si cum sa gestionezi intr-un mod inovativ si responsabil dezvoltarea urbana.

Expozitia initiata de catre prof. Riichi Miyake cuprinde doua parti principale:

Virtus Loci: O selectie de cladiri ale arhitectilor Tetsuo Furuichi, Yasuhiro Yamashita si Hironori Matsubara

Forma Urbis: Proiecte urbane pentru mega-orase ale arhitectilor de mai sus, la care se adauga Tatsuya Yamamoto

Loc: Muzeul Taranului Roman, sala Oaspeti (intrarea din str. Monetariei)

Perioada: 2-30 octombrie 2009
Vernisaj: vineri, 2 octombrie, ora 18.00

In perioada 3-6 octombrie va avea loc un workshop cu studentii Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti, ale carui rezultate vor fi prezentate si discutate in ziua de 6 octombrie, la ora 18.00, in Sala de Consiliu a Universitatii.

Organizator: Comitetul executiv al expozitiei Fragments of the Earth

Parteneri: Tago Architects, Zeppelin, revista Arhitectura, Universitatea de Arhitectura "Ion Mincu" Bucuresti, Muzeul Taranului Român

Eveniment organizat cu sprijinul: Japan Foundation, Ambasada Japoniei la Bucuresti prin programul Japan - Danube Friendship Year 2009

www.arhitectura1906.ro, www.e-zeppelin.ro

Monica David
Responsabil Comunicare
revista Arhitectura

A: Str. 10 Mese, nr. 9, Sector 2, Bucuresti
T: 021 210.07.17 M: 0730. 607.834
www.arhitectura1906.ro
www.e-zeppelin.ro
www.bab.ro