Prima paginăAnunțuriianuarie 2009 › Informatii privind Consultarea la nivel national a Cartei verzi privind coeziunea teritoriala si transformarea diversitatii teritoriale intr-un avantaj
26 ianuarie 2009

Informatii privind Consultarea la nivel national a Cartei verzi privind coeziunea teritoriala si transformarea diversitatii teritoriale intr-un avantaj

Stimate colege,
Stimati colegi,

Transmitem informatii privind Consultarea la nivel national a Cartei verzi privind coeziunea teritoriala si transformarea diversitatii teritoriale intr-un avantaj - document lansat de Comisia Europeana.

Documentele pot fi consultate pe site-ul O.A.R. Bucuresti www.oar-bucuresti.ro la sectiunea anunturi.

Observatiile dumneavoastra sunt asteptate pana in data de 9 februarie 2009 la O.A.R. National - e-mail: office.oar@rdslink.ro

Cu stima,

26 ianuarie 2009

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus


Stimate domn/Stimata doamna

În data de 6 octombrie 2008, Comisia Europeana a lansat Carta Verde a Coeziunii Teritoriale cu ocazia sesiunii de deschidere a Open Days 2008- Saptamâna Europeana a Regiunilor si Oraselor. Totodata a fost lansat un proces de consultare publica la nivelul Statelor Membre UE privind conceptul de coeziune teritoriala si valoarea sa adaugata ca cea de-a treia dimensiune a politicii de coeziune a UE.

În România, consultarea nationala a Cartei Verzi a Coeziunii Teritoriale a fost lansata în data de 28 octombrie 2008, cu ocazia Conferintei Internationale "Competitivitate si Coeziune Teritoriala în estul si sud-estul Europei", organizata la Bucuresti, de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL).

Prin consultarea publica, autoritatile publice de la nivel central, regional, local, reprezentantii mediului academic si de cercetare, ai ONG-urilor, ai mediului de afaceri, cetateni sunt invitati sa îsi exprime opiniile privind continutul Cartei Verzi, cu scopul de a aduce clarificari si a înlesni definirea conceptului de "coeziune teritoriala".

Prin urmare, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei prin Directia Generala Strategii si Politici pentru Coeziune Teritoriala lanseaza catre dumneavoastra spre consultare documentul atasat, Carta Verde a Coeziunii Teritoriale, care contine:

Observatiile pe text si raspunsurile la întrebari pot fi trimise pâna în data de 15 februarie 2009 la adresa de email cristina.dediu@mdlpl.ro, în vederea comunicarii lor la Comisia Europeana, pâna pe data de 28 februarie 2009.

Primele rezultate ale consultarii publice la nivelul statelor membre UE vor fi facute publice de Comisia Europeana în aprilie 2009.

Va multumim anticipat pentru colaborare!

Cristina Dediu
Consilier pentru afaceri europene
Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor
Directia Strategii si Politici Publice
Tel./Fax: 004 0372 114 520
Mobil: 004 0752 196 215 E-mail: cristina.dediu@mdlpl.ro

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) are ca principale domenii de activitate planificarea, dezvoltarea teritoriala nationala si regionala, cooperarea transfrontaliera, transnationala si interregionala, urbanismul si amenajarea teritoriului, construirea de locuinte.

In aceste domenii, MDLPL gestioneaza 48 de programe finantate din fonduri europene si nationale. Programele cu finantare europeana sunt: Programul Operational Regional 2007-2013 (REGIO), 11 programe de cooperare teritoriala europeana, programe PHARE Coeziune economica si sociala, programe PHARE cooperare transfrontaliera. Programele finantate in totalitate din bugetul de stat sunt destinate dezvoltarii teritoriale, construirii de locuinte, reabilitarii termice a blocurilor de locuinte, consolidarii cladirilor cu risc seismic, dezvoltarii infrastructurii rurale, construirii de sali de sport si de camine culturale


Fișiere atașate: