Prima paginăAnunțuridecembrie 2008 › Lansarea de catre Fundatia Arhitext Design a monografiei "Discursurile (post)moderne ale arhitecturii" dedicata firmei de arhitectura Andreescu & Gaivoronschi - Timisoara
22 decembrie 2008

Lansarea de catre Fundatia Arhitext Design a monografiei "Discursurile (post)moderne ale arhitecturii" dedicata firmei de arhitectura Andreescu & Gaivoronschi - Timisoara

Stimate colege,
Stimati colegi,

Transmitem informatii privind lansarea de catre Fundatia Arhitext Design a monografiei "Discursurile (post)moderne ale arhitecturii" dedicata firmei de arhitectura Andreescu & Gaivoronschi - Timisoara.

Cu stima,

22 decembrie 2008

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

Fundatia Arhitext design - Bucuresti anunta lansarea monografiei «Discursurile (post)moderne ale arhitecturii», dedicata firmei de arhitectura Andreescu&Gaivoronschi -Timisoara.

Lansarea a avut loc in cadrul Anualei de arhitectura Timisoara - sambata, 20 decembrie 2008, ora 10.30 la Facultatea de Constructii, str. Traian Lalescu nr. 2A, etaj 1. Au prezentat pe larg proiectul Dana Vais si Arpad Zachi, precum si arhitectii Ioan Andreescu si Vlad Gaivoronschi.

Fundatia doreste, prin cel de-al treilea volum din colectia Monografiilor Arhitext, continuarea eforturilor de promovare a arhitecturii romanesti atat in tara cat si in strainatate si de construire a unei imagini clare asupra arhitecturii contemporane romanesti. Anvergura nationala cat si internationala a monografiei este asigurata de notorietatea proiectelor celor doi arhitecti, mai ales in tara, dar si de promovarea in strainatate a acestei serii de monografii, care a devenit cunoscuta, starnind mai ales interesul publicului de specialitate. Un atu important in favoarea promovarii monografiei este faptul ca ea este in totalitate bilingva.

Monografia de fata este o carte tematica, care isi propune sa prezinte directiile mari abordate de cei doi arhitecti timisoreni, Ioan Andreescu si Vlad Gaivoronschi. Alaturi de peste 20 de proiecte prezentate in imagini, planuri, schite, desene, cartea curpinde un articol teoretic referitor la arhitectura celor doi arhitecti, scris de Dana Vais, texte de prezentare ale proiectelor scrise de Ioan Andreescu si Vlad Gaivoronschi, CV-urile acestora si un epilog, semnat Arpad Zachi.

Cartea a aparut cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National si:

- al sponsorilor principali: SIKA ROMANIA SRL si SC ANDREESCU&GAIVORONSCHI SRL.

- al sponsorilor: WISS TEHNIC SRL; BAUMIT ROMANIA; SC LUCANIK SRL; SC BA&KI SRL; SC NGF CONSTRUCT SRL; ALUKÖNIGSTAHL SRL; SC MODATIM INVESTMENT SRL; SC DOSETIMPEX SRL; SC IMPERIUM PRODUCT OMNIA INTERNATIONAL SRL.

Pentru informatii suplimentare, va rugam nu ezitati sa ne contactati.

Lavinia Marin
Responsabil Comunicare
Fundatia ARHITEXT design
031.104.11.78
arhitext_redactie@b.astral.ro
arhitext@gmail.com
www.arhitextdesign.ro
www.arhitext.blogspot.com