Prima paginăAnunțuriseptembrie 2008 › Expozitie franco-romana arhitecti-artisti
17 septembrie 2008

Expozitie franco-romana arhitecti-artisti

Stimate colege,
Stimati colegi,

Transmitem, din partea Asociatiei "Ligne et couleur" Franta si a Uniunii Artistilor Plastici din Romania - in calitate de organizatori, invitatia de a participa la vernisajul expozitiei colective Salon "Artis" 2008.

Evenimentul va avea loc joi 18 septembrie 2008, ora 18:00, la galeria "Artis" - Bd. Nicolae Balcescu nr.2, Bucuresti.

Expozitia este deschisa pana in data de 30 septembrie 2008. Pentru detalii va rugam sa consultati invitatia alaturata.

Cu stima,

17 septembrie 2008

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus


UNIUNEA ARTISTILOR PLASTICI din România si Ligne et couleur – Franța au plăcerea de a vă invita la

SALON « ARTIS » 2008

Galeria Artis, B-dul Nicolae Bălcescu 2, București - 18 septembrie - 30 septembrie 2008

Joi, 18 septembrie 2008, ora 18, Galeria "ARTIS" din București găzduiește vernisajul expoziției colective de artă plastică a unui grup alcătuit din arhitecți artiști membri ai Asociației „Ligne et couleur" din Franța și ai Uniunii Artiștilor Plastici din România SALON „ARTIS” 2008.

Uniunea Artiștilor Plastici din România (prescurtat UAP) există sub această denumire din anul 1951 și este moștenitoarea Sindicatelor Artelor Frumoase din 192l. UAP este  asociație profesională, neguvernamentală și nonprofit, cu personalitate juridică de utilitate publică și de interes național.

Ligne et couleur – Franța este « Ligne et Couleur » este o asociație culturală neguvernamentală inițiată în 1935, ce reunește arhitecți și studenți la arhitectură, atât din Franța cât și din întreaga lume, al cărui numitor comun este dorința de a se exprima și în domeniul artelor: pictura, grafica, sculptura etc. Asociația « Ligne et couleur » continuă o frumoasă tradiție a asociației intitulate : «LADLN » - « Les Amants De La Nature ». Celebră la vremea sa, această asociație  creată în 1881, a funcționat doar cu o scurtă întrerupere în perioada primului război mondial.

Curatorul expozitiei, Marina Nicolaev, membră UAP și „Ligne et couleur" vă propune prin organizarea  expoziției colective internaționale de artă plastică o nouă viziune de colaborare și deschidere culturală.

Vor expune :

Ligne et couleur (Franța)

Romania

Invitați : artiști plastici, arhitecți, personalități române și străine, ziariști.

Expoziția va rămâne deschisă până în data de 30 septembrie a.c.