Prima paginăAnunțuriiunie 2008 › Street Delivery - "Traseul Cultural Pictor Verona"
4 iunie 2008

Street Delivery - "Traseul Cultural Pictor Verona"

Stimate colege,
Stimati colegi,
 
Va invitam sa participati in perioada 6 - 8 iunie 2008 la Street Delivery - "Traseul Cultural Pictor Verona", eveniment organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania, Libraria Carturesti, cu sprijinul Primariei Municipale si a Primariilor Sectoarelor 1 si 2.
Transmitem pogramul in atsament.
 
Cu stima,
 
4 iunie 2008
 
Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus
 
 
 

INVITAȚIE

 

2008_Street Delivery_6-8 iunie „Traseul cultural Pictor Verona”

 

Vă invităm să luați parte la festivalul din cartierul nostru, cel din jurul Străzii Pictor Verona, între 6-8 iunie 2008.

 

Evenimentul este organizat de Ordinul Arhitecților din România (OAR), Librăria Cărturești, cu sprijinul Primăriei Municipale și a Primăriilor Sectoarelor 1 și 2.

 

Proiectul constă, pe termen lung, în transformarea străzii Arthur Verona într-un bun public real. Asta înseamnă punerea ei în valoare ca traseu cultural și ca spațiu care aparține de drept locuitorilor orașului. Este vorba, în fapt, de a-i face conștienți pe oameni că funcția unei străzi nu e doar aceea de arteră de circulație, că îi pot descoperi multiple întrebuințări sociale și că sunt îndreptățiți să o facă. Străzile aparțin oamenilor. Ei trebuie să apere și să intre din nou în posesia spațiului public.

 

Proiectul pentru 2008 este work in progress, iar pentru a întări cele menționate mai sus intenționam ca în acest an evenimentul să capete consistență și coerență prin asumarea unui program curatorial și a unei scenografii comune. Proiectul de anul acesta este construit pe următoarele secțiuni: muzică, streetart & performance, expoziții, film & proiecții, workshopuri, copii.

Fiecare secțiune are un conținut divers și valoros care completează și întărește ideea de traseu cultural și ceea ce ar trebui el să însemne în economia urbană.

Muzică_clasică, jazz, alternativ, electro, experimentală, psihedelic, Djset

Streetart & performance_graffiti, flea market (piață de vechituri), ilustrație, fashion defile, teatru stradal, sofa painting, benzi desenate pe asfalt, etc

Expoziții_foto, pictura, lut, obiecte

Film & proiecții_proiecții în aer liber filme, animații

Workshopuri_graphic design, reciclare, fotografie, design și execuție de rasteluri de biciclete, arhitectura ecologică, stencil

Copii_ atelierul de pictat ceramică, modelaj liber, demonstrație roata olarului, lectură povești, atelier de păpuși, jonglerii.

 

Cu cele mai bune sentimente,

arhitect  Șerban Sturdza,  

Președintele OAR

Fișiere atașate: