Prima paginăAnunțurifebruarie 2008 › Aparitia albumului "Hateg. Tara bisericilor de piatra"
4 februarie 2008

Aparitia albumului "Hateg. Tara bisericilor de piatra"

Stimate colege,
Stimati colegi,
 
Transmitem, in atasament, oferta Igloo Media privind albumul "Hateg. Tara bisericilor de piatra".
 
Cu stima,
 
4 februarie 2008
 
Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus
 
 
 

Ofertă specială pentru arhitecți – Albumul HAȚEG. ȚARA BISERICILOR DE PIATRĂ

 

Igloo Media anunță apariția albumului HAȚEG. ȚARA BISERICILOR DE PIATRĂ, cel de‑al treilea titlu din colecția IGLOO PATRIMONIU. Albumul este o monografie în imagini a unora dintre cele mai vechi biserici de piatră situate într-un teritoriu încărcat de istorie și legendă, în care s-au format primele orânduiri voievodale din țară. În încercarea unei recuperări culturale a acestor monumente esențiale ale patrimoniului național, albumul restituie imaginea actuală a șaisprezece edificii de cult din piatră, ridicate între secolele XIII-XVI și aflate astăzi într-o stare avansată de degradare.

 

Situat mai degrabă în zona albumului de fotografie care încearcă să dezvăluie frumusețea unor monumente și locuri aflate în dizgrație culturală, textele care însoțesc cele șaisprezece biserici prezentate în ordine alfabetică mizează pe expresivitatea narativă a unui limbaj voit arhaic, mai degrabă decât pe descrierea sau tratarea științifică a monumentelor. Bisericile sunt prezentate și prin prisma unor fotografii de interior, care să sugereze stadiul actual de conservare a decorului parietal.

 

Hațeg. Țara bisericilor de piatră a luat naștere în primul rând din dorința de a conserva o mărturie importantă a memoriei colective, trăgând un semnal de alarmă asupra necesității restaurării unor monumente religioase de valoare patrimonială incontestabilă. Cu accent pe imagine și pe localizarea pe hartă a acestora, volumul intenționează să fie un instrument de lucru și pentru turistul care dorește să ajungă în Țara Hațegului.

 

 

Prețul albumului: 70 lei

 

Ofertă specială pentru arhitecți:  60 lei

 

Plata se poate face prin OP sau mandat poștal în contul IGLOO MEDIA SRL, CUI RO15046685, IBAN: RO03BRDE445SV05666834450 deschis la BRD-GSG, sucursala Dorobanți. Talonul de comandă completat, dovada de membru OAR (ștampila de membru pe talon) și dovada plății se vor trimite prin poștă, pe adresa: Str. Finlanda nr. 10, cod 011776, București 1; prin fax la nr: (021) 2308473; pe mail, la adresa raluca.paun@igloo.ro; raluca.paun@igloo.ro

Mai multe informații la (021) 231 39 66.

 

Albumul va fi livrat în mod direct la adresa specificată pe talon.

Completarea și trimiterea talonului reprezintă comandă fermă.

 


Fișiere atașate: