Prima paginăAnunțurinoiembrie 2007 › Expozitie de fotografie - Vlad Eftenie
28 noiembrie 2007

Expozitie de fotografie - Vlad Eftenie

Stimate colege,
Stimati colegi,

Institutul Cultural Roman organizeaza expozitia de fotografie semnata Vlad Eftenie cu tema: "Venezia e Bucharest: Raconto di due citta".

Expozitia va fi prezentata in perioada 29 noiembrie - 2 decembrie 2007 la Padova.

28 noiembrie 2007

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

Venezia e Bucarest : Racconto di due città

Institutul Cultural Român organizează un amplu itinerariu fotografic, Seeing Otherness through Romanian Lenses, ce-și propune să aducă în fața străinătății viața urbană românească într-un mod inedit.

In mod traditional, expozițiile ce doresc sa aducă in lumină spiritul românesc  sunt concentrate exclusiv pe imagini din România, puține expuneri provocând audienta la comparații. De aceea, aducem acum în lumină nu o Românie singulară, exotică uneori, ci o Românie care "stă în rând" cu Europa, care e aproape de viata urbană europeană, care prezintă diferențe culturale dar poate fi înteleasă de o privire straină. Accentul stă pe cultura urbană, putin reprezentată în expunerile românești din străinătate.

Prin imagini (care prezintă tablouri urbane din Veneția si București) și text combinate ale fotografului arhitect Vlad Eftenie invităm audiența să vadă propriul univers prin ochii noștri. O împrietenire indirectă prin scurte povesti vizuale, prin simetrii si contraste, o succesiune gândită cu scopul de a evita stereotipurile culturale si sociale. Astfel, tablouri tematice ca "Secvente urbane", "Linistea orașului", "Poveștile apelor", "Visând in oraș" conduc privitorul într-o incursiune paralelă în universul celor două orașe.

Expoziția de fotografie semnată de Vlad Eftenie cuprinde 35 de lucrări în format 50x70 cm și va fi prezentată în perioada 29 noiembrie - 2 decembrie la Padova - Centrul Civic Forcellini.

Coordonator proiect - Annemarie Strihan,  direcția arte vizuale a ICR