Prima paginăAnunțurinoiembrie 2007 › Lansarea colectiei IglooFilm
20 noiembrie 2007

Lansarea colectiei IglooFilm

Stimate colege,
Stimati colegi,
 
Transmitem, din partea revistei igloo habitat & arhitectura, informatii privind lansarea colectiei IglooFilm.
 
Cu stima,
 
20 noiembrie 2007
 
Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus
 
 

Revista igloo habitat & arhitectură lansează colecția IglooFilm

 

Cu ocazia aniversării a 6 ani de la apariția primului număr, revista igloo habitat & arhitectură se relansează într-o nouă formulă editorială. Începând cu numărul din noiembrie, revista va conține un dvd cu un documentar ce prezintă aspecte legate de opera și biografia unui arhitect de renume. Grupate în colecția IglooFilm, aceste dvd-uri aduc în atenția publicului cele mai interesante proiecte ale arhitecturii de final de secol XX și început de secol XXI.

 

Pentru a promova arhitectura de valoare, igloo a ales să pună la dispoziția publicului și altfel de materiale informative decât cele tipărite, mizând pe un mod de receptare diferit, care completează și ilustrează partea de editorial. Pe suport multimedia, conținutul informativ se îmbogățește cu imagini dinamice, cu elemente video și audio, oferind un alt tip de experiență față de receptarea tradițională imagine-text. Arhitectura nu se mai reduce la imagini statice, proiectele sunt prezentate în toată complexitatea lor chiar de către arhitecții care le-au conceput. Aceștia vorbesc direct publicului despre lucrările lor, pe care le descriu începând cu faza de concepție și până la finalizarea construcției.

 

Primul documentar al seriei, An Architecture of Joy, se concentrează asupra perioadei anilor ’90 din creația arhitectului american Frank Gehry. Laureat al Premiului Pritzker în 1989, Frank Gehry a reușit să integreze limbajul artei contemporane într-un stil arhitectural propriu, transgresând regulile profesiei și convențiile timpului său. An Architecture of Joy îi dă prilejul arhitectului să vorbească despre Muzeul Guggenheim din Bilbao, Muzeul Frederick R. Weisman din Minneapolis, Muzeul Vitra de la Weil am Rhein, Centrul energetic de la Bad Oeynhausen și Centrul de Conferințe al DG Bank din Pariser Platz, Berlin.

 

În numărul din luna decembrie, revista igloo habitat & arhitectură aduce filmul A Day with Zaha Hadid, care o surprinde pe arhitecta britanică de origine irakiană vorbind despre expoziția sa retrospectivă de la Muzeul de design și artă contemporană MAK din Viena, Zaha Hadid has Arrived. În numerele viitoare vor urma documentare despre Alvaro Siza, Jean Nouvel, Rem Koolhas, Herzog și de Meuron, Daniel Libenskind, Toyo Ito, Richard Rogers și Dominique Perrault.

 

Preț nou revistă cu dvd: 15 lei

Preț nou abonament 1 an (10 numere): 105 lei

Ofertă specială pentru arhitecți: 98 lei
 
 
 
Roxana Evanghelie
Responsabil Relatii Publice
__________________
 
IGLOO DESIGN
Str. Brezoianu nr.4, et.1, ap.1
050023 sector 5, Bucuresti
 
mob: 0724.084.955
tel:  +40.21.313.41.18
fax: +40.21.313.41.18
e-mail: roxana.evanghelie@igloo.ro
web: www.igloo.ro