Prima paginăAnunțurinoiembrie 2007 › Conferintele de la Arsenal la Bucuresti
14 noiembrie 2007

Conferintele de la Arsenal la Bucuresti

Stimate colege,

Stimati colegi,

 

Centrul de Studii arhitecturale si urbane al Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti va invita miercuri 21 noiembrie 2007 ora 17:00 in Bulevardul Dacia nr.77 in Sala Elvira Popescu a Institutului Francez din Bucuresti la conferinta "Spatiul public, mobilitate, strada", dezbatere organizata in cadrul procesului de elaborare a PLU - Plan local de urbanism al Parisului.

Moderatori - Thierry Paquot, directorul revistei l'Urbanisme, Jean-Christophe Choblet, Jaqueline Osty, Bruno Fortier.

 

Cu stima,

 

14 noiembrie 2007

 

Secretar Executiv

arh. Cornelia Burcus

 

 

 

CSAU, Centru de studii arhitecturale si urbane al Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti, in colaborare cu Pavillion de l'Arsenal, Centru de informare, documentare si  expozitii de Urbanism si Arhitectura al Parisului, impreuna cu Institutul Francez din Bucuresti, initiaza, sub titlul Conferintele de la Arsenal la Bucuresti, o serie de intalniri care vor prezenta inregistrari video ale unora dintre cele mai interesante conferinte organizate de catre Centrul de la Pavilionul Arsenalului, pe teme de legate de diferite aspecte ale evolutiei actuale a arhitecturii si urbanismului orasului, cu subiecte care au o relevanta directa pentru actualitatea urbana bucuresteana.

 

Vartejul proceselor de transformare a cuprins Bucurestiul – unele ni se par necesare, altele ne contrariaza, toate sunt asezate sub generoasa umbrela a modernizarii si a integrarii europene. In Europa, cea cu tari cu „democratii consolidate", exista culturi urbane "consolidate". O confruntare directa cu una dintre cele mai reprezentative, cea franceza, poate  fi ocazia  aprofundarii unor abordari, raspunsuri si concluzii prin care aceasta a reactionat la provocarile ultimelor decenii de dezvoltare urbana.

 

Conferintele, la care invitam profesionisti si studenti, oameni implicati in administratie, reprezentanti ai mass-media si locuitori ai orasului, vor fi urmate de discutii care, speram, vor fi prilej de construire a unor opinii convergente cu privire la directiile de dezvoltare a orasului.

 

A doua intalnire va avea loc miercuri 21 noiembrie, ora 17.00, la Sala Elvira Popescu, din Bulevardul Dacia 77. Vom prezenta conferinta Spatiul public, mobilitate, strada, dezbatere organizata in cadrul procesului de elaborare a PLU - Planul local de urbanism al Parisului. Moderator - Thierry Paquot, directorul revistei l'Urbanisme, Jean-Christophe Choblet, Jaqueline Osty, Bruno Fortier
 
Mentionam ca IFB asigura traducerea simultana.

 


--
Marica Solomon
Scientific Secretary
ION MINCU University  of  Architecture  and Urbanism
Center for Architectural and Urban Studies CSAU
str.Mihail Moxa 3-5
10961 Bucarest, Romania
tel : +40 21 311.05.38
email : maricasolomon@gmail.com