Prima paginăAnunțurioctombrie 2007 › Asociatia ARA solicita clasarea constructiilor istorice valoroasede la Rosia Montana
9 octombrie 2007

Asociatia ARA solicita clasarea constructiilor istorice valoroasede la Rosia Montana

Stimate colege,
Stimati colegi,

Va transmitem, din partea asociatiei "Arhitectura, Restaurare, Arheologie" (ARA) comunicatul de presa prin care a solicitat clasarea ca monumente istorice a 50 de constructii valoroase din comuna Rosia Montana.

Cu stima,

9 octombrie 2007

Secretar Executiv,
arh. Cornelia Burcus

Asociatia ARA solicita clasarea constructiilor istorice valoroasede la Rosia Montana

Asociatia ARA a solicitat clasarea a 50 de constructii istorice valoroase din comuna Rosia Montana. Actiunea Asociatiei este menita sa consolideze statutul de protectie a valorilor de patrimoniu de la Rosia, în fata programului sustinut de demolari pe care compania miniera Rosia Montana Gold Corporation îl desfasoara în satele comunei pentru a "elibera" terenul în vederea punerii în aplicare a proiectului minier. Pâna azi, RMGC a desfiintat abuziv mai mult de 100 de constructii, dintre care mare parte reprezentau valori incontestabile ale patrimoniului cultural local si national. Si toate acestea se întâmpla înainte ca RMGC sa fi obtinut de la Statul Român autorizatiile legale necesare pentru demararea proiectului!

Stefan Bâlici,
Vicepresedinte
Asociatia "Arhitectura. Restaurare. Arheologie"
tel./fax 021-3217632; tel. 0723-218856
asociatie@simpara.ro
www.simpara.ro


Fișiere atașate: