Prima paginăAnunțuriiulie 2007 › Rezidențe de creație la Institutul Cultural Român din Paris
13 iulie 2007

Rezidențe de creație la Institutul Cultural Român din Paris

Stimate colege,
Stimati colegi,

Transmitem urmatoarele informatii privind acordarea de rezidente de creatie la Institutul Cultural Roman din Paris.

Cu stima,

13 iulie 2007

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus


Rezidențe de creație la Institutul Cultural Român din Paris

Profesioniștii români din diferite domenii umaniste pot beneficia de până la două luni de rezidență de creație la Institutul Cultural Român din Paris, în cadrul unui program realizat de ICR Paris cu sprijinul Ambasadei României în Franța.

Programul se adresează cetățenilor români cu domiciliul permanent în România, cu vârsta maximă de 45 de ani, cunoscători ai limbii franceze și/sau engleze. Solicitanții vor prezenta un pre-proiect. Acesta trebuie să se înscrie în unul sau mai multe dintre următoarele domenii: arte plastice (pictură, sculptură, grafică, design, fotografie, instalații); arhitectură ; literatură ; critică literară și critică de artă ; jurnalism ; film ; teatru ; muzică ; dans contemporan ; management cultural ; muzeologie ; patrimoniu.

Câștigătorii concursului vor beneficia de un bilet de avion dus-întors București-Paris, o bursă de rezidență în valoare de 1.000 Euro/lună, cazare pe o perioadă de 1-2 luni într-o garsonieră în incinta Palatului de Béhague, precum și de logistica și rețeaua profesională a ICR Paris.

Programul oferă bursierilor posibilitatea de a se consacra, pe perioada rezidenței, exclusiv unei activități de concepție/creație și producție, de a crea legături și a colabora cu actori din mediile profesionale franceze specifice, precum și de a contribui la crearea unui fond de proiecte promovat de ICR Paris. Durata rezidenței va fi stabilită în funcție de natura proiectului prezentat.

Bursierii au obligația de a finaliza, la sfârșitul perioadei de rezidență, un proiect care va fi remis ICR Paris. Creațiile produse în cursul rezidenței vor purta, în orice acțiune publică, mențiunea « Realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român din Paris » și logoul institutului.

Concursul se va organiza de două ori pe an după cum urmează :

Dosarul de înscriere la concurs este disponibil la adresa http://www.icr.ro/filiale/index.php?cod_filiala=10. Formularul se completează în limba franceză sau engleză, și se trimite :

Dosarul poate fi însoțit de materiale documentare atașate (maxim 10 Mb prin e-mail) sau pe CD, trimis prin poștă.

Detalii: www.icr.ro/RezidentaParis