Prima paginăAnunțuriaugust 2006 › Invitatie seminar ARHITERRA Casa Ion Mincu, 11 august, ora 18.30
9 august 2006

Invitatie seminar ARHITERRA Casa Ion Mincu, 11 august, ora 18.30

Ultima intalnire a grupului Arhiterra din 14 iunie s-a concentrat asupra unui interesant proiect de conservare ecologica a sihastriei rupestre de la Sinca Veche (jud. Brasov) prezentat de domnul arh. Serban Sturdza si colegul sau mai tanar, arh. Iulian Ungureanu.

Membrii grupului de lucru pentru arhitectura ecologica se reunesc vineri, 11 august, pentru a afla despre un workshop pentru constructii de tip cob, organizat de arhitecta timisoreana Ileana Mavrodin la Sasca Romana in iulie 2006. Arh. Raluca Munteanu si Mirela Duculescu au participat, alaturi de studenti timisoreni, la repararea si ridicarea unei case experimentale din lut, Casa Verde.

In continuare, arh. Stefan Zaharia si arh. Liliana Pimentel propun o discutie despre arhitectura portugheza in acord cu utilizare pragmatica a conditiilor autohtone. Fie ca apar in mod spontan, fie ca iau nastere in urma unui proces de planificare si conceptie predefinit, exemplele aduse in discutie chestioneaza existenta unor modele arhitecturale si tehnici de constructie traditionale in fata unei economii de piata care cere imperativ industrializare.

ARHITERRA VA ASTEAPTA VINERI, 11 AUGUST, ORA 18.30, LA CASA ION MINCU, SEDIUL ORDINULUI ARHITECTILOR DIN ROMANIA (STR. PICTOR ARTHUR VERONA NR. 19, BUCURESTI)