Prima paginăAnunțurimai 2006 › Comunicat privind premiile concursului "O IDEE PENTRU BUCURESTI"
3 mai 2006

Comunicat privind premiile concursului "O IDEE PENTRU BUCURESTI"

Regulamentul concursului a nominalizat urmatorii membrii ai juriului:

Dl. arh. Alexandru Sandu nu a putut participa din motive de sanatate.

Juriul s-a intrunit miercuri 26 aprilie 2006, ora 15.00, in sala de consiliu a Filialei Teritoriale Bucuresti a O.A.R. Dupa studierea celor 10 proiecte depuse, juriul a acordat urmatoarele premii:

Premiul I - Proiect nr. 791815: Trasee pentru biciclete in Bucuresti

realizat de o echipa formata din:

Proiectul este propus pentru detaliere si punere in practica. Cistigatorul cistiga dreptul de a elabora proiectul.

Motivare: Se acorda premiul I pentru rezolvarea unei probleme de mare actualitate, cu posibilitati de aplicare imediata si de incurajare a unui mijloc de transport frecvent utilizat in capitalele europene.

Premiul II - Proiect nr. 07680: P1-Piata Presedentiei - amenajare peisagera

realizat de:

Motivare: Propunerea realizarii unui spatiu public reprezentativ de acces la Palatul Cotroceni, inclusiv rezolvarea pietei dezvoltate in aceasta intersectie.

Recomandari: extinderea studiului in vederea configurarii unei piete urbane cuprinzind si latura de nord a intersectiei.

Premiul III - Pr. nr. 160850: Calea Victoriei - studiu de circulatie pietonala si carosabila pe directia nord-sud

realizat de:

Motivatie: Juriul apreciaza preocuparea privind gasirea unor solutii la scara urbana pentru problemele de circulatie majore si considera interesanta alternativa de circulatie cu legatura pe directia nord-sud str. Ion Cimpineanu - Bulevardul Libertatii.

Juriul recomanda extinderea studiului in vederea verificarii posibilitatilor reale de realizare a strapungerii propuse si a oportunitatii transformarii Caii Victoriei intr-un spatiu urban integral pietonal.

Premiile au fost acordate in cadrul festivitatii de deschidere a Anualei de Arhitectura a Municipiului Bucuresti - editia aIV-a 2006. Ii felicitam pe tinerii nostrii colegi pentru premiile obtinute.

Transmitem felicitari tuturor participantilor pentru proiectele prezentate. Va informam ca pastrarea confidentialitatii privin numele tuturor participantilor se datoreaza cererii exprese a acestora.