Prima paginăAnunțuriseptembrie 2023 › Grupul de lucru pentru Dâmbovița – o nouă perspectivă
5 septembrie 2023 • Agenda O.A.R. București

Grupul de lucru pentru Dâmbovița – o nouă perspectivă

Ultima reuniune a grupului de lucru pentru Dâmbovița (G-DAM) desfășurată marți, 5 septembrie, a avut același obiectiv ca al întâlnirilor precedente: să dea o direcție sănătoasă de dezvoltare a Capitalei, în care râul este elementul natural și integrator al intereselor tuturor celor direct implicați și interesați. Este un proces care necesită multă perseverență și încredere. Sunt deja șaptesprezece luni în care s-au parcurs pașii obligatorii unui exercițiu de dialog unic pentru istoria postdecembristă a Bucureștiului.

Concret: întâlnirile sunt încă în stadiul de intenții și nu de execuție de proiect, iar G-DAM face analiza integratoare a perspectivelor diverselor părți implicate și nu reglementare.

Ne dorim ca în urma comunicărilor din acest grup să reușim să generăm un set de principii la care să adere primarii de sectoare și primarul Capitalei, principii pe care să le aprobe consilierii generali aleși de cetățeni. Ulterior, pe baza acestora se poate elabora un PUZ (sau PAZT, cum s-a avansat ideea la reuniunea de astăzi) ca document strategic, coordonator în beneficiul tuturor celor vizați: Apele Române, Metrorex, administrații locale, societatea civilă.

Filiala Teritorială București a O.A.R. susține și promovează dialogul între profesioniștii din urbanism care profesează în Capitală. Pentru ca acest dialog să se poată concretiza este nevoie de aportul consilierilor generali/locali din București, Chiajna, Glina și Popești. Este necesar de un mandat din partea tuturor pentru solicitarea de finanțare disponibilă la Ministerul Dezvoltării.

În acest moment, instituția prefectului își asumă rolul de reprezentat al Guvernului în teritoriu și va transmite Consiliului General al Municipiului București solicitarea de a mandata primarul general pentru a semna protocolul pe baza căruia se va iniția proiectul propriu-zis de finanțare pentru analiza preliminară și în vederea elaborării temei viitoare.

La ultima reuniunea a grupului G-DAM au participat din partea filialei - arh.Emil Ivănescu, președintele OAR București și Camelia Săvoiu, responsabil al organizației în relația cu administrația.