Prima paginăAnunțuriaugust 2023 › „Malta – Pixel Mosaic” - vernisaj de fotografie
29 august 2023 • Evenimente

„Malta – Pixel Mosaic” - vernisaj de fotografie

La Expohub OAR București sărbătorim terminarea verii prin vernisajul „Malta – Pixel Mosaic”, eveniment care poartă semnătura arhitectului Vlad Ciontu. Expoziția de fotografie cu specific maltez va fi vernisată pe 31 august în spațiul expozițional al Filialei Teritoriale București a OAR  din str. Sf. Constantin nr.32, începând cu ora 18,00.

Cadrele surprinse de Vlad Ciontu explorează contrastul între rigurozitatea mediului construit și asprimea peisajului mediteraneean.

„Malta – Pixel Mosaic” reprezintă o serie de cadre realizate în insulele Malta, Gozo și Comino și urmăresc compunerea unui mozaic de pixeli captați cu ajutorul luminii de către camera de fotografiat. Mediul sălbatic și auster al insulelor este evidențiat de fâșiile coastei și de alternanța cromatică a straturilor sedimentare. În contrast, mediul construit exprimă strictețea și ritmicitatea fațadelor. Cele două elemente, peisajul existent și fondul construit, se regăsesc într-o relație de complementaritate, care generează o compoziție aproape ludică, în raport cu pustiiciunea mediului și limita indefinită a mării.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 31 august - 12 septembrie 2023 în timpul programului de lucru al filialei: luni - joi - între orele 09,00 - 17,00, vineri - între orele 09,00 - 14,00.