Prima paginăAnunțuriaugust 2023 › Vernisaj la Expohub OAR București - proiectele câștigătoare ale celei de-a VI-a ediții a concursului „casa mică -casa cuib”
21 august 2023 • Evenimente

Vernisaj la Expohub OAR București - proiectele câștigătoare ale celei de-a VI-a ediții a concursului „casa mică -casa cuib”

Astăzi, 21 august 2023, la Expohub OAR București are loc vernisajul proiectelor câștigătoare la cea de a VI-a ediție a concursului de arhitectură “casa mică -casa cuib”. Evenimentul se desfășoară în spațiul expozițional al Filialei Teritoriale București a OAR  din str. Sf. Constantin nr.32, începând cu ora 18,00.

Concursul „casa mică -casa cuib” este organizat de Filiala Teritorială Dunărea de Jos a OAR și este un proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de Arhitectură.

Prof. dr. arh. Mircea Ochinciuc spune despre concurs: „În anii deceniului doi al acestui secol, în țara noastră, EKG-ul concursurilor de arhitectură semnala, o linearitate rău prevestitoare de colaps. Rar în filiale mici ale OAR, fără finanțare și doar din sponsorizări, își făcea loc vreun concurs pe temă locală. Pe deoparte „casa mică” fixa  doar limita de suprafață a obiectului din concurs , lăsând  reperele funcționale la libera alegere a concurentului. De cealaltă parte, titlul „casa cuib”, sugerează succint că poetica temei sună ca o invitație la dans.”

Câștigătorii celei de a VI-a ediții a concursului “casa mică -casa cuib” sunt:

Secțiunea s1.1 - arhitecți:

Premiul I - arh. Florina Pantilimonescu; arh. Raul-Andrei Saucă; arh. Ana-Cristina Tudora; arh. Gabriel Tudora;

Premiul II - arh. Teodora Popa; arh. Flavia Alexandra Ratan;

Premiul III - arh. Ovidiu Pop;

Secțiunea s1.2 - studenți arhitecți:

Premiul I - stud. arh. Tudor Roșca; stud. arh. Ștefania Marzac;

Premiul II - stud. arh. Ștefana Ursu;

Premiul III - stud. arh. Cristina Daniela Popescu.