Prima paginăAnunțuriiunie 2023 › Întâlnirea de lucru GdL Educație, Stagiu și Pregătire profesională din luna iunie
19 iunie 2023 • Agenda O.A.R. București

Întâlnirea de lucru GdL Educație, Stagiu și Pregătire profesională din luna iunie

Joi, 15 iunie, la sediul Filialei Teritoriale București a OAR a avut loc întâlnirea Grupului de Lucru Educație, Stagiu și Pregătire profesională, coordonat de arh. Yvonne Toader. Cei șaptesprezece arhitecți - membri plini ai grupului de lucru și invitați -  prezenți la întâlnire au abordat trei teme importante. 

Prima temă de discuție a fost proiectul prin care GdL Educație își dorește să propună celor direct interesați programe de formare profesională continuă. Acestea  vor fi dedicate arhitecților din anii terminali, arhitecților stagiari, arhitecților antreprenori și arhitecților experți. De asemenea, vor fi concepute programe dedicate arhitecților care sunt membri ai filialei și care sunt pensionați sau au activitate profesională sporadică. 

A doua temă de discuție care a fost abordată la întâlnirea de joi se referă la stagiatură și la provocările actuale. Au fost propuse și votate soluții concrete pentru îmbunătățirea relației cu stagiarii. Arhitecții prezenți la întâlnire au fost de acord că este nevoie de acordarea unei atenții sporite și o îmbunătățire a sprijinului oferit pregătirii stagiarilor pentru interviul de obținere a dreptului de semnătură. Există semnale clare din piață care vorbesc despre faptul că stagiarii sunt o categorie vulnerabilă și că este necesară implicarea celor care își doresc și pot face ca lucrurile să funcționeze mai bine.

Arhitectul Mădălin Ghigeanu a participat, în calitate de invitat, pentru prima dată la o întâlnire de lucru a GdL Educație. Ghigeanu a susținut cea de a treia temă a întâlnirii: necesitatea realizării unui proiect comun de cercetare (OAR București - UAR) și transpunerea acestuia într-o publicație. Arhitectul a vorbit despre felul in care putem redescoperi prin cercetare proiectele istorice, desenele și documentele reprezentative semnate de arhitecți bucureșteni de mare valoare și a căror muncă a fost păstrată și conservată de către descendenții acestora.