Prima paginăAnunțurimartie 2023 › Întâlnire la sediul OAR București cu jurnaliștii interesați de domeniul arhitecturii și al urbanismului
3 martie 2023 • Agenda O.A.R. București

Întâlnire la sediul OAR București cu jurnaliștii interesați de domeniul arhitecturii și al urbanismului

Grupul de Lucru (GdL) Comunicare al Filialei Teritoriale București a O.A.R. a organizat joi, 2 martie a.c., o întâlnire cu jurnaliștii interesați de domeniul arhitecturii și al urbanismului. Scopul întâlnirii a fost stabilirea unei legături profesioniste pentru ca publicul larg să fie informat corect despre subiectele de interes public din domeniu.

Membrii GdL Comunicare își doresc să construiască o relație profesională cu jurnaliștii prin intermediul căreia să fie educat publicul larg despre ce înseamnă meseria de arhitect. Vor face acest lucru cu un maxim de seriozitate, fără să mizeze pe senzațional, acuratețea informației transmise fiind cea care contează. 

Nevoia de reacție rapidă, mai ales în Capitală, unde domeniul arhitecturii și al urbanismului se află într-o transformare și sub o presiune continuă, este o nevoie reală a mass-media și care are nevoie de informații de la profesioniști. 

Subiectele abordate de mass-media și care privesc construcțiile, urbanismul, strategiile urbane, arhitectura în general, au un background al „poveștii” cu multiple posibile ramificații și explicații. Astfel, o abordare simplă este rareori posibilă. De cele mai multe ori, vorbim de un cumul de factori care generează o situație, nu este o relație simplă de cauză-efect.

În acest spirit, GdL Comunicare consideră că este important ca publicul să fie corect informat și își doreste ca jurnaliștii să vadă în Filiala Teritorială București a O.A.R. un partener de încredere în acest demers.

Considerând expertiza profesională a filialei și având în vedere varietatea de specializări ale arhitecților organizației noastre, credem că putem fi o resursă de încredere pentru o analiză corectă a diverselor situații care pot apărea în București.

Vă invităm să folosiți cu încredere această resursă pentru binele interesului public.